Lindqvist hemlighetsfull inför KTP

Vad väntar i Ettans match mot KTP?

Frågar man mittbacken William Lindqvist är svaret mer hemlighetsfullt än tveksamt.

– Mjaaaaaa, svarar han…

Lindqvist är vanligtvis inför intervjuer lugn, balanserad och saklig. Det är han också den här gången. Med ett litet tillägg; han är han glad, bjuder t o m på ett leende som landar långt ned i smilgroparna.

–  I den senaste matchen mot JäPS fungerade allt bra, väldigt bra. Vi var bra på defensiven. Vi var ytterst bra på offensiven. En av den här säsongens bästa matcher. Vi kunde bra ha vunnit med större siffror än 4–0.

Och vad berodde det hela på då?

– Vi är i riktigt bra höstform. Vi hade också ytterst bra och noggranna förberedelser. Vi följde vår spelplan till punkt och pricka. Alla visste precis vad de skulle göra.

Och inför KTP-mötet då?

– Vi följer till en del samma upplägg. Men, men, men…

– Vi måste dock komma ihåg att KTP är ett topplag, är av lite annan kaliber än JäPS.

Det här svaret måste man tolka som så att fråga inte mer. Jag avslöjar ingenting.

Det betyder att tränaren Filipe har någonting i bakfickan? Det första mötet på sommaren vann EIF 2–0. Nu är kotkalaget förberett och vet vad som väntar. KTP kan med en seger ta ett jättekliv direkt till Veikkausliiga. EIF kan med en seger definitivt säkra en fjärde- och kvalplats för högsta serien.

Lindqvist ordar inte mycket om att ordinarie målvakten Hemmo Riihimäki  var och är borta på grund av skada. Mehdi El Moutacim hoppade in och vikarierade med framgång.

Men i matchen mot KTP är målvaktsfrågan det stora samtalsämnet. EIF sportchef Peter Haglund har svarat på frågan i något sammanhang; ”När har EIF någon gång spelat utan målvakt”?

Lindqvist säger att det här inte skapar någon oro i leden.

– Jag har självt inte alls tänkt på frågan. Vi jobbar hårt på träningarna och sedan får vi se vad som väntar.

Klart är att EIF redan har frågan löst, men avslöjar inte i det här skedet något offentligt…

Lindqvist säger att insatsen mot JäPS ger ett bra självförtroende. Vi hade mycket boll och var väldigt kreativa under hela matchen.

– Men mot KTP måste vi vara direkt på alerten. Det blir en betydligt tuffare kamp än mot JäPS. Vi skall vara förberedda på att det inte kommer att bli lika lätt. Vi vet att KTP är ett lag som vill hålla bollen inom laget.

Lindqvist säger att uppladdningen inför mötet mot KTP är lika stor hos båda lagen.

– En seger för oss säkrar definitivt vår fjärde plats och vi tänker inte pruta på det målet.

Matchen mot KTP på Centrumplan börjar kl. 17.00.

Ducca Nyman

Matchen presenteras av: