Lindqvist redo att stå i stormens öga

För fotbollslag och spelare är hösten ofta en kamp om avancemang eller degradering. Oberoende av serienivå. För att inte tala om det oberäkneliga väderomslagen – sol och värme kan förvandlas snabbt till regn eller blåst, eller bådadera. Och då gäller det att stå stadigt när också motståndarlaget trycker på med all kraft.

William Lindqvist i EIF:s försvarslinje är en av spelarna som står i stormens öga, tvungen att lida genom vindarna i det yttre virvlande molnet, när motståndaren trycker på. Och sist och slutligen har han ingenting emot det.

Efter EIF:s senaste match borta mot topplaget TPS blev det visserligen förlust. Självförtroendet fick sig en törn. Han säger ändå att humöret inte på långt när är kört i botten.

– Det känns helt ok. Visserligen är känslan inte helt på topp, men trots allt riktigt hygglig. Målet är att vi efter övre slutserien skall vara med bland topp fyra, säger på sitt lugna och sakliga sätt Lindqvist.

Han säger att TPS är ett topplag. Men EIF gjorde ändå en försvarsmässigt bra insats. Visserligen skapade man inte så många lägen, mycket tack vare att just TPS är ett bra lag.

– Vårt offensiva spel var den dagen inte riktigt det optimala. Offensiven är en sak vi kan förbättra.

EIF och KPV möttes för några veckor tillbaka på Centrumplan i grundseriens sista match. Och KPV vann 3–0, vilket betyder att EIF i Karleby inleder, trots att matchen står 0-0, med 3–0 i baken. Hur känns det?

– Det här är fråga om en helt ny match, och på bortaplan. Men klart är att vi vill ha revansch från mötet på hemmaplan. Ser vi på tabellen är det en väldigt viktig match. Vi behöver inte någon extra energi. Vi är förberedda, laddade upp till tänderna.

EIF har alla spelare tillgängliga. Lindqvist säger att det viktigaste är att fokusera på det viktigaste.

– Nyckeln i matchen är att koncentrera tankarna på oss själva, inte på hur KPV kommer att spela, säger William Lindqvist.

Matchen mellan KPV och EIF i Karleby börjar kl. 17.00.

Ducca Nyman