Liukkonens mål enda glädjen

Det var inte mycket fotboll Ekenäs IF och Atlantis från Helsingfors bjöd på. Det var mycket sparka och spring-spel, och söndrigt framför allt i andra halvlek. EIF lyckades ändå åstadkomma ett segermål – i 79 minuten blev Juuso Liukkonen frispelad av Zacke Ekström och Xhevdet Gela och Liukkonen nätade säkert – 1 – 0 (0 – 0).

Gela säger att det var försäsongens sämsta träningsmatch. Det annars så säkra uppspelet, hålla bollen inom laget, såga sig förbi motståndarens höga press var som bortblåst.

• Vårt öppningsspel fungerade inte alls. Det var många gånger uselt. Men vi måste komma ihåg att det alltid under försäsongen kommer en usel match. Vår kom nu och det är tur att den kommer i det här skedet. Hade det varit en seriematch hade vi förmodligen åkt på pumpen, säger Gela.

Han säger att en sådan här insats ofta fungerar för laget som en väckarklocka. Men han ser också positiva tecken i luften.

• Det var ändå bra att vi lyckades vinna trots uselt spel. Ett mål, seger och försvaret håller nollan än en gång. Det är positivt. Det skall vi komma ihåg.

EIF spelade lite med en ny taktik i första halvlek. Jarkko Heimonen – Tuukka Andberg – Oliver Pettersson spelade i en trebackslinje, medan Jacke Gottberg till vänster var wingback. Också det en ny position för honom.

Oliver Pettersson, Tuukka Andberg tillsammans med målvakten Mehdi var bland de bästa i EIF. Mehdi gjorde några bra räddningar, precis när det behövdes.

• Vi hade svårt med våra spelöppningar, framför allt i första halvlek. Det gjorde att vi inte nådde upp till rätt nivå, standard, säger Pettersson.

Han tycker också att den nya försvarslinjen med tre backar inte fungerade till hundra procent.

• Det var skönt att få spela på min vanliga plats i försvarslinjen igen. Vi har tränat på systemet med tre backar och nu fungerade det inte så bra. Men bara vi får nöta in det på träningarna kommer det helt säkert att bli bättre säger Pettersson.

EIF råkade ut för en ny skada, men kanske inte så allvarlig. Rashica kolliderade hårt med motståndarens målvakt vid en genombrott och fick en hård smäll i huvudet, och fick lämna planen.

EIF bytte i andra halvlek nästan halva laget. Agge Björklund ersatte Rashica. Akseli Ollila, Zacke Ekström, Simon Lindholm, Reza Heidari, Olli Jakonen och Linus Estlander kom också in på planen.

Jarkko Heimonen, Jacke Gottberg, Julius Kangaslahti, André Österholm, Stanislav Efimov och Gela steg alla av banan.

EIF möter på lördag i sin följande träningsmatch PK-35 från Vanda.