Madianga: ” Vi blir helt säkert bättre”

Karl Madianga på EIF:s mittfält spelade bra så länge han var på planen i träningsmatchen mot ligalaget Haka från Valkeakoski . Gästerna var bättre i andra halvlek och vann 3 – 0 (0 – 0). I första halvlek och ända fram till 64:e minuten var EIF helt med i matchen och t o m skapade en del farligheter.

Det här var ett helt annat EIF som i semifinalen i Ettans cup mot TPS. Åbolaget vann också 3-0. Men då hade EIF inte mycket att visa upp.

För fransosens del har försäsongen varit lite upp och ned. Men nu har han varit med på veckans senaste träningar och mot Haka visade han nog att han blir viktig på mittfältet.

– Första halvlek spelade vi riktigt bra fotboll, säger Madianga.

Han är helt säker på att EIF kommer, trots förlusterna, mot TPS i Ettans cup och i träningsmatchen mot Haka, den här säsongen att få ett bra lag.

– Det är helt klart. Det här är bara början. Vi utvecklas hela tiden. Visst har det varit lite tungt den senaste veckan. Men det tar sin tid att bygga laget, säger Madianga.

Han säger att han trivs riktigt bra i Ekenäs och i klubben. Träningarna är bra och hela lagledningen är toppen.

– Jag blir väl bemött, säger Madianga.

EIF fick två spelare skadade. Iivo Aijö skade sitt knä redan efter fyra minuter och måste utgå. Oskari Sallinen fick ta steget ned från mittfältet till höger back medan Oliver Pettersson flyttade in som mittback tillsammans med Bruno Miquel. Sallinen fick också utgå på grund av knäskada och ersattes av Linus Estlander. Arttu Sivonen tog Madigans plats på mittfältet.

EIF har långe fransosen Pedrea Monounou på tryout. Han kom in i andra halvlek i stället för Rashica. Monounou hann inte visa upp vad han går för. En halvlek räcker inte till.

Hakas alla mål kom via EIF:s vänsterflank. Elias Elliot gjorde 1-0 (64 min.) Oliver Wyhte 2-0 (70 min.) och Eero Laakso (3-0 88 min.). Mehdi i EIF:s bur kunde inte göra någonting åt målen.

Bruno Miquel spelade bra i försvaret. Också Oliver Petterson spelade starkt och visade nog att hans rätta plats är som mittback. Madianga jobbade så länge han var på planen säkert. Och glädjande var att hela laget lyfte sig ett par snepp uppåt jämför med kampen mot TPS.

Kommande veckoslut spelar EIF borta mot ligalaget IFK Mariehamn. Och den sista träningsmatchen innan seriestarten spelas följande veckoslut hemma mot JäPS från Träskända.

Ducca Nyman