”Maj var en prima månad”

Foto: Kalevi Hämäläinen

– För min del var spelmässigt maj månad helt lyckad. Men att jag av de övriga spelarna i Ettan blev utsedd till månadens spelare är en överraskning. Det är klart att det inspirerar och förhoppningsvis fortsätter mitt spel i samma stil.

Det här säger EIF:s lagkapten Zacke Ekström, 28 år, på bollförbundets hemsida, efter att han korats av motståndarna som Ettans bästa spelare i maj.

Så här säger i en videohälsning motståndarna, Esa Terävä i PK-35 och Topi Pasi i Jippo.

– Moj Zacke. Du gjorde segermålet mot oss. Men du har också spelat bra i de tidigare matcherna. Grattis till valet. Fortsätt i samma stil. Kämpa vidare. Vi ses igen på planen. (Terävä).

– Lagets arbetsmyra. Du har också gjort ett par mål, och EIF kämpar i tabelltoppen. Du är helt förtjänt av titeln månadens spelare. Grattis. (Pasi i Jippo.)

Ekström gör sin sjunde säsong i Ettan. Det här är första gången han utses av motståndarna till månadens spelare.

EIF spelade fem matcher i maj, tre segrar: FF Jaro, Jippo och mot PK-35 i en oförglömlig match. I Rönnbacka gjorde han för säsongen sitt första mål. Samtidigt segermålet. EIF vann 3 – 2 med åtta utespelare och mot den bakgrunden föll valet på Ekström.

– Det var en otrolig match. Jag har aldrig tidigare upplevt något motsvarande. Vi fick två röda kort, PK brände i ett viktigt skede sin straff. Det var en riktig arbetsseger.

– Jag brukar nog näta, men ärligt sagt gör jag inte mål på det här viset, säger Ekström på bollförbundets hemsidan.

Han gjorde sitt andra mål i matchen mot MuSa (2 – 2) och säger att den kampen borde ”de grönvita” vunnit. Här fick också EIF spela inför en liten publik, 50 åskådare.

– Det var helt annan stämning än i tidigare matcher då det på grund av restriktionerna varit rätt tyst på läktarna. Jag hoppas att vi i vår hemmamatch mot HJK Klubi 04 får ha större publik.

Ducca Nyman