Målvakternas match – delad poäng

Mehdi El Moutacim i EIF:s mål och Sergej Lazarev mellan KPV:s stolpar räddade på Centrumplan respektive lag från förlust. Matchen slutade oavgjort 1 – 1 (1 – 0) efter att båda målvakterna stått för en rad paradräddningar. Den snyggaste var kanske när Lazarev räddade från nära håll Robin Sid:s läge i åttonde minuten – där kunde matchen väl varit punkterad.

– Det här var en jämn match. Den kunde ha slutat precis hur som helst. Vi visste att EIF är ett spelande lag, vill gärna hålla bollen mycket inom laget. Vi var bra förberedda och lyckades i vår taktik. EIF kanske är lite besviket när det bara blev en poäng, säger Lazarev.

– KPV hade i första halvlek bättre kontroll över bollen. Vi ville till varje pris vinna den här matchen. Men vi fick inte matchen dit vi ville. I andra halvlek var det kaotiskt. Vi fick inte det lugn vi ville ha för att rulla boll och låta tiden ticka på. Fram till kvitteringen såg det ändå rätt bra ut, säger Mehdi.

Lazarev säger att KPV med tanke på läget i tabellen var tvunget att kämpa.

– Vi ville vinna och var på slutet alerta. Det kunde ha gått vägen. Men tiden är knapp till följande match. Vi hinner inte förbereda oss mot Jippo på bästa sätt. Men vi tar det positiva med oss, blickar framåt och kämpar på, säger Lazarev.

Mehdi säger för sin del att det är bra för EIF att också spela sådana här matcher. KPV är inget uselt lag. Också EIF har kort tid att återhämta sig. Redan på lördag kommer Gnistan från Åggelby på besök.

– Vi har på våra tre senaste matcher tagit sju poäng. Också vi skall från den här matchen ta det positiva med oss, blicka framåt. Och med tanke på att poängen kommit mot tufft motstånd kan vi nog vara nöjd med insatsen, säger Mehdi.

André Österholm börjar allt mer gå mot en formtopp. EIF:s ledningsmål var grant – 1 – 0 (35 min.) kanonhårt efter assist av Robin Sid från nära håll. Och det fanns bud på något till. Men KPV målvakten förstörde kvällen för honom. Men det är glädjande att Österholm kommit igång. En klart godkänd insats.

Robin Sid på mittfältet är en prima förstärkning och han var en av planens bästa spelare. Hans rusch på nästan 40 meter, start från egen planhalva, var nära att lyckas. Sid spelade bollen till inbytta Rashica, som drog på med ett bra skott. Men Lazarev lyckades boxa bollen till hörna. En av de riktig snygga prestationerna.

Också Akseli Ollila till vänster i anfallet jobbade kopiöst. Han fick ta defensiven på fullaste allvar då KPV i anfallsväg pressade på. Karlebylaget är kanske för närvarande ett av de formstarkaste lagen i serien. Men så gäller det också nytt kontrakt. Tränarbytet har gett effekt.

KPV kvitterade efter ett långt inkast från höger. EIF-försvaret fick inte undan bollen, som hamnade hos inbytta Zapata. Han kunde från nära håll styra in bollen bakom Mehdi – 1 – 1 (70 min.)
Matchen mellan EIF och KPV är den här säsongen en av de bästa på Centrumplan. Stundtals var det lite grinigt mellan spelarna. KPV fick de flesta frisparkarna med sig.

EIF är också i riktigt prima slag. Stanislav Efimov, Simo Sid, André Österholm börjar allt mer hitta varandra och bildar en farlig trio. Xhevdet Gela och Oskari Sallinen, Jarkko Heimonen och Ollila jobbar sin vana trogen bra.

Hela 845 betalande åskådare följde kampen. EIF:s följande match är som sagt redan på lördag mot Gnistan. Matchen börjar kl. 17.00.

Ducca Nyman

Bollförbundets matchprotokoll

Ruutu ”bästa ögonblicken från matchen”

YLE Västnyland

Västra Nyland

KPV hemsida