Månadens spelare toppar skytteligan

Ekenäs IF:s anfallsspelare Adam Larsson har valts till majmånads spelare i Ettan. Larsson har efter åtta omgångar gjort sju fullträffar – nästan ett mål per match. Men tabellen haltar.

Det är spelarna i Ettan som väljer månadens spelare.

– Jag har gjort rätt bra med fullträffar. Men jag borde ha gjort några fler. Framför allt i matchen mot JäPS spelade vi i underkant. Där borde det ha blivit några mål till. Jag kan spela några snäpp bättre. Jag vill visa hur det skall se ut när jag spelar på topp, säger Larsson på bollförbundets hemsida.

Adam Larsson har för vana att fira sin mål (på hemmaplan) genom att direkt efter fullträffen rusa till anhängarna för att där hoppa direkt in i deras famnar. Efter matchen är han också ett eftertraktat foto-objekt för selfies – och han ställer sig villigt till förfogande. Han har bra och nära relation till fansen.

– Allt sedan jag kom till Ekenäs och EIF har jag blivit bra bemött. Om jag träffar anhängarna ute på stan stannar de alltid och vill prata fotboll. Fotboll är stort i Ekenäs (har genom tiderna alltid varit det) och det är bra för oss spelare.

Han säger att han är glad för att hans fullträffar är till glädje för anhängarna.

– Därför vill jag också i fortsättningen fira tillsammans med dem. Det betyder mycket för dem och för mig.

Larsson har gjort från början sju starter. I föregående omgång borta mot KTP inledde han på bänken, men gjorde ett lyckat inhopp är EIF slutskedet kvitterade till 1–1.

EIF har inte stuckit under stol med säsongs mål – avancemang till Veikkausliiga. Larsson har inte på något sätt kastat yxan i sjön. Han tror att allt fortfarande är möjligt.

– Vi vet alla att Ettan är mer än ett getingbo. Det finns ingen match där lätta poäng delas ut. Vi måste kämpa hårt, ge allt i precis alla matcher. För oss gäller att ta en match i sänder. Vårt mål är klart och fullt realistiskt.

EIF följande match är redan på fredag. Då möter man Pargas IF på bortaplan, på Pajbacka gräsplan. Då gäller det för måltjuven Larsson att vara alert inne i boxen igen.

Matchen i Pargas börjar kl. 18.30.

Ducca Nyman