Manninen: ”Ingen risk för underskattning” – men…

Ekenäs IF:s tränare Mikko Manninen säger att det inte finns risk för underskattning mot kommande motståndare i Ettan, JäPS från Träskända. Men tillägger ändå ett men:

– Det är klart att förstås den risken alltid finns…

EIF har en stark insats mot FF Jaro i bakfickan, seger 2–1. JäPS har en brakförlust mot Gnistan som barlast. Åggelbylaget vann med hela 10–1. Det är stora siffror i en serie som Ettan.

– Jag har lite studerat statistiken från den matchen och JäPS är inte så uselt som resultatet visar. Gnistan var otroligt effektivt på sina chanser.

– Och om man tänker sig att ett lag som förlorar med sådana här siffror vill helt säkert i följande match putsa skölden. Vi möter helt säkert ett sårat lag, säger Manninen.

Manninen säger för att man skall undvika att tro att det bara är att ställa in fotbollsskorna på planen i Träskända noggrant analyserat vilket lag man möter.

– Det får inte bli någon som helt överraskning vilket lag vi möter. Vi måste vara både mentalt och taktiskt till hundra procent på tårna mot JäPS.

Yassin Daoussi på högerbacken ser ut att gå mot en prima säsong. I EIF:s inledande matcher har han övertygat. Mot FF Jaro spelade han bra igen trots att han hade både tur och otur då han först stod för passningen till 1–0-målet och sedan passningen till gästernas kvittering 1–1.

– Min bakåtpassning som ledde till mål grämer. Men det lönar sig inte att gräva ned sig. Jag tänker direkt att i följande situation gör jag en bättre och säkrare insats, säger Daoussi.

Tränaren Mikko Manninen sade efter matchen att det alltid händer misstag i en fotbollsmatch och att alla planen någon gång gör ett misstag. Det hör lite till i fotboll.

Daoussi säger att EIF:s insats i matchen mot FF Jaro kunde ha varit bättre. Helhetsinsatsen kanske haltade en aning.

– Men det viktigaste är segern och tre poäng. Om vi skall kämpa om en topplacering kan vi nog vinna mot sämre lag med den här insatsen. Men mot topplagen måste vi spela bättre.

Daoussi är helt säker på att EIF kommer att möta ett JäPS som är på hugget. Förlusten mot Gnistan svider men är glömd.

– JäPS vill säkert visa att man mot Gnistan hade en usel dag på jobbet. Vi måste vara direkt beredda om vi skall ta tre poäng.

Han säger att efter kampen mot FF Jaro har EIF haft fyra dagar på sig att vila och förbereda sig inför JäPS-matchen.

– Föregående vecka var tuff. Tre matcher inom åtta dagar kräver sitt. En sista finslipning på träningen idag (torsdag) och vi är redo mot JäPS, säger Daoussi.

Matchen i Träskända mellan JäPS och EIF börjar kl. 18.30.

Ducca Nyman

Matchen presenteras av: