Manninen: ”Nattsömnen blev störd”

Ekenäs IF:s tränare Mikko Manninen säger att förlusten i premiären mot TPS (1-3) störde hans nattsömn (natten mot tisdagen). Han skrattar lätt när han får frågan om nattsömnen stördes och erkänner att han inte sovit riktigt så gott…

– Nå, inte riktigt så bra. Det är helt klart att jag funderade en hel del över vad som kunde ha gjorts bättre. Vad kunde jag själv ha gjort bättre? Hela laget? Spelarbyten? Förberedelser?

Han säger att det förstås inte fanns så många alternativ till byten på bänken. Men det bortförklarar inte förlusten. Just hur förberedelserna inför matchen gjordes upptar mycket av hans tankar.

– Vi har analyserat noggrant matchen. Sett vad vi gjorde för misstag, vilka som upprepades och hur, diskuterat dem. Och vanligtvis är det alltid så att motståndaren gör mål efter våra misstag. Det behövs inte i det här skedet några hårda ord efteråt.

Han säger att spelarna vet att laget har 90 minuter på sig att göra någonting. Om det inte lyckas under matchen är det helt onödigt att efteråt gnälla om saker och ting. Det är viktigare att analyser kampen, se var misstagen kom och träna så de inte upprepas.

– Det är klart att vi var lite nervösa i början. Alla har länge väntat på inledningen. Och till en del kanske det inverkade. Men största problemet var noga att vi inte lyckas via mittfältet bygga upp spelet. Vi blev tvungna att slå långa bollar upp i anfallszonen. Men det är inte vår spelstil. Manninen säger att TPS-matchen är lagd till handlingarna och blickarna är riktade mot lördagens match hemma mot PEPO från Villmanstrand.

– Tisdagens träning var återhämtning. På onsdag (idag) analyserar vi vår kommande motståndare. Hur vi skall spela och hur de möjligen kommer att spela mot oss o s v. Fredagens träning är sista ”smörjelsen” och på lördag match.

Manninen säger att programmet i början av säsongen är tätt. Det finns inte så många dagar att förbereda sig inför kommande matcher.

Han säger att också spelarna var nedslagna efter förlusten. Ingen var nöjd med insatsen. Alla visste hur och var misstagen gjordes.

– Det går inte att stanna upp och tjura efter en förlust. Vi har ju bara spelat en match och många återstår. Det gäller bara att komma igen, blicka framåt och vända allt till positivt igen.

EIF möter PEPO på Centrumplan på lördag. Matchen börjar kl. 17.00.

Ducca Nyman

Foto: Kjell Svenskberg