Manninen: ”Nej jag är inte vidskeplig”

Det finns ett talesätt inom teaterbranschen: ”En bra generalrepetition betyder otur i fortsättningen. Och en misslyckad generalrepetition betyder lycka i fortsättningen”.

EIF spelade oavgjort 0 – 0 i sin sista träningsmatch mot esbolaget FC Honka Akademi inför säsongspremiären på måndag mot TPS. Resultatet är någonting mitt emellan bra och mindre bra. Det får EIF-tränaren Mikko Manninen att skratt när han svarar på frågan:

– Är du vidskeplig?

– Jaha det ja. Nej nej. Jag är inte alls skrockfull.

– Jag tycker att vi gjorde en riktigt bra insats. Vi hade i första halvlek chanser att göra minst tre mål. Den här gången lyckades vi inte. Försvarsmässigt höll vi nollan igen. Också om vi i andra halvlek ändrade lite spelsystem och rytm. Betyget är hel OK, säger Manninen.

Valdrin Rashica hade en ypperlig chans efter hörna, Yassin Daissou hade ett skott som strök över ribban och Rashica spelade fram Stanislav Efimov till ett riktigt bra läge. Den bästa chansen hade Simon Lindholm (20 min.) som var helt fri men honka målvakten gjorde en bra räddning.

– I andra halvlek bytte vi ut Rashica, fram till det planens bästa spelare. Vi har Gerard Bangoura (Frankrike) på tryout. Spelet blev lite oroligt. Sedan bytte vi tillbaka till normal uppställning igen. Spelet blev bättre och vi skapade t o m några bra lägen.

Manninen säger att han fick ut av matchen det han ville ha. Jag gjorde det sista experimenten och fick en riktigt klar bild av spelarna. Jag tycker att vi spelade en riktigt bra första halvlek. Vi är redo för seriestart på måndag.

När EIF och TPS möttes för några veckor tillbaka i semifinalen i Ettans cup ( EIF förlorade 3-0) var hemmalaget under uppbyggnad. Och långt ifrån redo att möta ett lag av TPS´ kaliber.

– Vi saknade många förstärkningar och hade en hel rad med unga spelare med. TPS var för dem en hård nöt att knäcka.

Manninen säger TPS den här gången garanterat möter ett hel annat EIF. Och att man går in för seger. Någonting annat var inte att vänta.

– Vi går inför tre poäng i alla våra matcher.

EIF och TPS möts på Centrumplan den 18 april kl. 16.00.

Ducca Nyman