Manuel fortsätter i EIF:s tränarteam

Det blir en spanska fortsättning på EIF:s tränarbänk. Manuel Angel Bejarano, som den här säsongen skötte spelarnas fysträning, fortsätter som fystränare tillsammans med nye tränaren Mikko Manninen. Manuel anländer till Finland i början på nästa år.

Manuel tog under slutskedet i årets serie över efter Guillem Santesmases, och slutförde seriespelet med hyggligt resultat.

– Jag hade en verkligt fin säsong i EIF och det var inte något problem för mig att fortsätta. Jag trivdes utmärkt i Ekenäs, med fansen och med spelarna, säger Manuel.

Nu får han en ny chef att jobba tillsammans med, Mikko Manninen.

– Det blir nog inget problem. Både Manninen och sportchefen Peter Haglund jobbar professionellt med fotboll. Jag tror det blir riktigt bra och att EIF kommer att ha ett topplag, som också spelar offensiv fotboll. Jag ser fram emot att komma till Ekenäs igen. Och önskar alla en riktig god jul och ett gott nytt år, säger Manuel.

EIF:s sportchef är nöjd över att en pusselbit till för kommande säsong fallit på sin plats.

– På det här viset får vi också kontinuitet i vårt tränarteam, säger sportchefen Peter Haglund.

EIF har redan med de kontrakterade spelarna kört igång träningarna. Och nya är på ingång. Det blir nämligen en rätt tidig säsongsstart då finländska cupen enbart för Ettans lag kör igång redan i januari. Det är en turnering som efter 18 år kommer tillbaka i tävlingskalendern.

Ettans cup är geografiskt indelad i fyra zoner, med fyra lag i varje grupp. EIF spelar mot TPS, Pargas IF och PK-35. Lagen möts i en enkel serie. De lag som placerade sig bäst i årets serie får två hemmamatcher. Gruppspelet skall vara klart den 26 februari.

– Jag anser att cupen för divisions-I-lagen är bra. Det är klart att det också till en del är fråga om träningsmatcher, men med större betydelse, vilket höjer på motivationen, säger Mikko Manninen.

De två bästa lagen från varje zon avancerar till kvartsfinalerna, plus de två bästa treorna i grupperna. Slutspelet är en enkel serie. Finalen i cupen spelas den 12 mars. Efter det inleds den egentliga finländska cupen, som går tillbaka till rötterna – vinna eller försvinna.

Ducca Nyman