Mehdi el Moutacim: ”Mina nära och kära finns i Ekenäs”

Ekenäs IF sportchef Peter Haglund drar en djup suck av lättnad. Han har nämligen fått målvakten Mehdi el Moutacim att fastna på kroken. Det blir ytterligare en säsong till för den eminente målvakten i EIF-dressen.

– Jag sade rätt tidigt till Haglund efter säsongens slut att om jag kommande säsong spelar i division-I gör jag det i EIF. Min livssituation är just nu sådan att jag vill fortsätta i EIF.Här finns min nära och kära, säger Mehdi.

– Skönt att redan i det här skedet ha en så viktig post klar, säger en nöjd sportchefen Peter Haglund.

Han har inte legat på latsidan. Redan från tidigare är Oliver Pettersson, Xhevdet Gela, Stanislav Efimov och Alexander Forsström klara. Och Mehdi blir den femte spelaren från fjolårets trupp som fortsätter.

– Det är härligt att redan så här många från fjolårssäsongen fortsätter. Det känns riktigt fint, säger Mehdi.

Han hade en lyckad säsong i fjol och spelade nästan alla matcher från start. I en match vilade han. I den andra fick han hopp in i en hemmamatch när Jonathan Jäntti skadade sig .

– Jag hade nog några anbud från ligaklubbar. Men speltiden hade varit ett frågetecken. Med tanke på min nuvarande livsstil och vilja att spela, känns EIF som rätt val.

Mehdi säger att när EIF en gång har ett bra projekt på gång igen, avancera till Veikkausliiga, vill han gärna fortsätta med ”de grönvita.”

EIF har också klart med ny tränare. Mikko Manninen, som tidigare var biträdande tränare i ligalaget FC Haka från Valkeakoski.

– Jag har bara hört det sportchefen berättat om honom. Och jag ser fram emot att jobba med honom,

Ducca Nyman