Mehdi: ”Jaro ett av seriens bästa lag”

EIF:s fotbollsmålvakt Mehdi El Moutacim vilade i cupmatchen borta mot KaaPo från S:t Karins (EIF vann på straffar). Men i seriematchen mot FF Jaro står han mellan stolparna igen. Han väntar på Centrumplan en svettig eftermiddag.

– Under EIF:s alla år i Ettan har Jaro alltid varit ett seriens bästa lag, säger Medhi.

Han hade alltså vilodag i cupmatchen, och parkettplats att följa lagets insats. Målet vaktades av Hemmo Riihimäki som debuterade och gjorde en riktig bra match.

– Vi är inte alls nöjda efter cupmatchen. Vi hade våra chanser och det borde inte vara såhär svårt mot ett lag från division-II.

Han säger att det trots allt i cupen hör till charmen för lag från en lägre serie att kämpa och försöka slå ut ett lag från en högre division – en riktig skräll seger.

– De lag som inte har någonting att spela för är alltid svåra att möta. Men vi tog oss vidare och det är det viktigaste.

I den senaste seriematchen borta mot Gnistan tog EIF en poäng (1–1) efter en riktig kämpainsats. Kvitteringen kom på tilläggstid (90+).

– Jag tycker att vi i den matchen stundvis spelade riktigt bra fotboll. Visst hade också Gnistan sina lägen. Men jag tycker att det en aning grämer att vi inte vann. Vi hade chans att punktera kampen redan i första halvlek.

Han säger att målen tyvärr uteblev. Men är glad över att laget visade bra moral och kämpade till det bittra slutet.

– Hellre kanske den vägen än att man tappar en ledning, funderar Mehdi.

Matchen mot Jaro spelas på självaste mors dag och EIF har under åren i Ettan på Centrumplan bjudit jakobstadslaget på en och annan otrevlig överraskning.

– Jaha, är det så ja?

EIF har givetvis analyserat kommande motståndare. Och Mehdi är beredd – på kamp.

– Det är ingen fråga om saken. Vi möter ett topplag. Vi vet precis alla vad som väntar, säger Mehdi.

Mehdi säger att han tycker det alltid är fint att EIF kan bjuda på j-ligt
bra motstånd.

– Vår mentalitet är sådan att vi aldrig ger upp. Vi fightas till det bittra slutet. Det formligen ”brinner” i spelarna. Man riktigt ser viljan att vi vill vinna matcherna.

Några av EIF:s sponsorer kommer tillsammans med EIF också stå värd för Ukrainas paralympiska lag (familjer med barn), som för närvarande är inkvarterade på idrottsinstitutet Kisakallio i Lojo. Det blir en hel ”Ekenäsdag” med bl a bio + läsk och popcorn m m. Sedan blir det fotbollsmatch med öppningsceremoni på Centrumplan.

Matchen på Centrumplan mot FF Jaro börjar kl. 18.30.

Ducca Nyman

FF Jaros inför artikel

Matchen presenteras av: