Mehdi: ”Mamma och pappa betyder allt för mig”

Ekenäs IF:s fotbollsmannar får lite tacka sin målvakt Mehdi El Moutacim för att det blev full pott i omstarten i division-I mot MP från S:t Michel. Han stod för flera viktiga räddningar när EIF vann 2 – 1 (1 – 1). Och efter matchen var det bara stora kramen som gällde – från både mamma och pappa.

– Mamma och pappa är allt för mig. Det är de som är orsaken till allting, till allt jag har, att jag kan spela fotboll och till den jag är idag, säger Mehdi.

Men det var förstås inte bara målvakten som gjorde en bra match. Utan också hela laget. Det var stundtals lite knaggligt, men i det stora hela hade MP inte mycket att säga till om. Framför allt i andra halvlek.

– Jag är mycket glad att jag idag kunde hjälpa laget med mina räddningar. Men som målvakt är det alltid så att du antingen håller nollan eller inte. Men det kommer alltid någon gång en situation där bollen går i mål. Det är inte mycket man kan göra åt sådana situationer.

Mehdi säger att i första halvlek märkte alla att man efter två veckor i karantän var lite ringrostiga. Men det här är normalt efter en lång ofrivillig paus.

– Men det viktigaste var att vi lyckades i första halvlek hålla oss med i matchen. I andra halvlek var det som att börja en helt ny match. Vi märkte rätt snabbt att vi får vårt spel att stämma och jag tycker att vi utklassade MP, säger Mehdi.

Oskari Sallinen på mittfältet är en arbetsmyra som ger allt i alla situationer. Han var en av planens giganter när EIF säkrade tre poäng.

– Två veckor utan fotboll är både en lång och tung tid och det känns. Men visst är det härligt att vara tillbaka igen.

Sallinen säger att han fick springa i hettan mycket. Men det passar honom. Och spelet var stundtals godkänt.

– Visst kan vi bättra på i mångt och mycket. Nu fick MP några lätta chanser att kontra. Men det viktigaste var ändå att vi klarade hem tre poäng, säger Sallinen.

Oliver Pettersson skötte tillsammans med William Lindqvist centrumförsvaret riktigt bra. Han säger att det var tungt men skönt att vara tillbaka på banan igen.

– Jag tycker inte att fjorton dagar paus inverkade så mycket på vårt spel . Jag är stolt över lagkamraterna. Alla gav hundra procent, säger Pettersson.

Han anser att det var EIF som hade matchen under kontroll.

– Jag tycker att vi fick matchen dit vi ville ha den. Visserligen hade MP några farligheter. Men i det stora hela var det vi som bestämde var skåpet skall stå. Det här var en viktig vinst, för hela Ekenäs, för klubben. Nu är det lätt att fortsätta, säger Oliver Pettersson.

EIF:s nyförvärv Stansilav Efimov från Ryssland blir bara bättre och bättre och från match till match. Nu är all blyghet borta och han styr och ställer i anfallet, skapar lägen. Mot MP behövde han bara åtta minuter på sig för att föra hemmalaget till ledningen, 1-0 och för säsongen göra sitt fjärde mål. Och det var en riktigt snygg fullträff. Han klämde till bollen strax utanför sextonmetern och den skruvade sig snyggt in i bortre kysset. I andra halvlek kunde de blivit något mål till…

EIF tappade efter ledningen lite rytmen och MP fick mer att säga till om och kvitteringen kom efter ett lite sjabbel i EIF-försvaret. Roope Kantola kom åt att skicka in bollen i boxen framför Mehdi och där fanns Daoussi på rätt plats och styrde in 1 – 1 (29 min).

Men matchen var långt ifrån färdig trots kvittering. EIF ville mer.

Robin Sid som efter några år i Veikkausliiga (IFK Mariehamn och SJK) kommit hem igen, stod för sitt första mål och det som också blev segermålet, 2-1 (59. min.).

– Det är klart att en bra spelare skall få chansen direkt. Jag behöver inte vara besviken. Inte på en enda spelare. Det var en riktigt bra insats, säger tränaren Guillem Santesmases.

– För min egen del missade jag i uppspelet några passningar. Det var lite ovant med nya lagkamrater. Men det är inget fel på att vara tillbaka igen. Alla har väntat i två veckor på den här matchen. Och det har inte varit några lätta veckor för någon, säger Sid.

EIF har den här säsongen spelat tufft i närkamper och gula- men också röda kort har duggat tätt. Den här gången dröjde till 77:e minuten innan Riku Selander fick gult kort. Senaste varnades också Rashica. Men i stort sett en snygg och bra insats av hela laget.

EIF spelar sin följande match borta i Joensuu mot Jippo den 24 juli. Matchen börjar kl. 17.00.

Ducca Nyman

Bollförbundets matchprotokoll

Västra Nyland

YLE Västnyland

MP Matchrapport