Mehdi väljer studier i Stockholm

Det händer slag i slag stora saker i Ekenäs IF:s fotbollslag i Ettan. Först får tränaren Mikko Manninen silkessnöret och kort därefter meddelar målvakten Mehdi El Moutacim att han ”bryter” kontraktet med EIF och flyttar till Stockholm i Sverige för att i augusti  börjar studera i Handelshögskolan i Stockholm.

– Det är en av de bästa högskolorna i Europa. Jag sökte också till Aaltoinstitutet i Helsingfors och kom också in där. Men jag väljer Stockholm, säger Mehdi El Moutacim.

Mehdi är en egen EIF-produkt, en EIF ikon, som varit med på tåget hela vägen till och med i Ettan. En säsong har han representerat SJK:s ligalag, där han spelade för klubbens akademilag – men återvände för drygt ett år sedan.

Fotboll har för honom hela tiden varit prio nummer ett. Tills nu. Mehdi har hela tiden haft familjens stora stöd och kunnat satsa på heltid på sin älskade fotboll. Nu bli det studier som är prio nummer ett.

– Jag stannar kvar i EIF, men kommer inte att spela mer den här säsongen. Men om det skulle hända målvakterna (Hemmo Riihimäki-Tom Grönroos) någonting är jag redo att hjälpa till. Men bara om det händer dem något, betonar Mehdi.

Mehdi har på sidan om fotbollsspelet drivit ett eget företag och det är det som på allvar satte igång processen att börja studera.

– Nu är det studier som framöver gäller betonar Mehdi.

Han säger att nu när beslutet är taget är han är glad för allt det stöd han får av EIF.

– Alla har varit positivt inställda till mitt beslut och det känns verkligen fint.

– Det är klart att jag kommer att sakna alla spelare, alla goda vänner. Både på och utanför planen. Den vanliga vardagen blir helt annorlunda, Och det kommer jag att allra mest sakna, säger Mehdi.

Han kommer framför att specialisera sig på handels- och ekonomi studier.

– Det här är en sådan chans man bara får en gång i livet, säger Mehdi.

EIF:s sportchef Peter Haglund säger att det är en överraskning att Mehdi väljer att satsar på studier. Men en positivt överraskning .

– Vi har haft Tom Grönroos utlånad till division-III-laget EBK, men vi kallar nu hem honom tillbaka. Vi har en sådan överenskommelse med esboklubben. Och troligtvis spelar vi säsongen till slut med den här målvaktsbesättningen.

Haglund säger att så länge transferfönstret fortfarande är öppet kan ännu precis vad som helst hända – åt båda håll. EIF är jobbar också synnerligen aktivt på tränarfrågan och är nära en lösning,

EIF möter i sin bortamatch PK-35 i Rönnbacka. Matchen börjar kl. 17.00.

Ducca Nyman