Mehdi: ”Vi skall göra det svårt för TPS”

Ekenäs IF:s målvakt och samtidigt nye lagkapten, Mehdi El Moutacim, för säsongen är redo för fotbollspremiären. EIF möter direkt en av favoriterna till avancemang: TPS från Åbo. Klubben firar sitt hundraårsjubileum i år och har avancemang som mål. Egentligen skulle avancemang till ligan redan skett ifjol. Men ödet ville annorlunda.

På TPS´ Youtube-kanal säger lagkaptenen Rasmus Holma att laget vill tillbaka till Veikkausliiga.

– De senaste säsongerna har vi varit litet av ett hisslag. Men hoppas det den här säsongen går vägen.

Holma i TPS är precis som Mehdi i EIF ny lagkapten.

– Det är främst de yngre spelarna som behöver lite vägledning. De äldre och rutinerade spelarna vet vad det handlar om och klarar sig på egen hand. Och så är något av en länk mellan spelarna och lagledningen, säger Holma på TPS-kanalen.

Mehdi säger för sin del att det känns bra att ha fått spelarnas förtroende.

– Det är klart att min roll både på och utanför planen ändrar. Men det känns riktigt fint, säger Mehdi.

EIF har en hel räcka med nya spelare både i försvars- mittfälts- och anfallslinjerna.

– Försäsongen har visat att spelet, taktiken fungerar. Alla vet precis vad de skall göra, vet vad det handlar om. Men även om samspelet fungerat kan man väl ändå säga att det aldrig blir riktigt bra. Alltid kan man göra saker och ting lite bättre.

Mehdi tror på en tuff kamp. TPS är ett bra lag. I semifinalen i Ettans cup var TPS på Centrumplan steget före, vann 3-0 utan problem. Men i seriepremiären är det ett helt annat EIF man möter.

– Lätt för någondera laget blir det inte. Men om vi gör allt rätt, undviker enkla misstag och spelar vårt spel kommer TPS att få det svårt, säger Mehdi.

TPS´ tränaren Jonthan Johansson säger i sin tur på TPS´-Youtube-kanalen att det är bara segrar som räknas.

– Blir det inte segrar blir jag utan jobb. Det är en sak som är säkert. Men jag är ändå glad att jag efter fjolårssäsongen fick fortsätta i TPS. Så, ja det är bara segrar som gäller…

Johnasson har som biträdande tränare bekanta Gabri Xatart Garsia från Katalonien och som tränade EIF ett par säsonger.

– När vi kartlade ifjol vem som blir biträdande tränare var en utgångspunkt att han är en lite ”annorlund” tränare än vad jag är. Jag hade redan Gabris CV från fjolåret och visste vad han går för. Han är positiv, passar bra in i vår bild, säger Johansson i TPS-kanalen.

Matchen på Centrumplan mellan EIF och TPS börjar kl. 16.00

Ducca Nyman

TPS inför säsongen artikel

Matchen presenteras av