Mittback från MP i St:Michel – Vehkonen

Ekenäs IF:s ligalag i fotboll förstärker sin försvarslinje med mittbacken Väinö Vehkonen, 22 år, 1,90 cm i strumplästen, från MP i St: Michel. Vehkonen har spelat tidigare säsonger mot EIF i Ettan.

– Jag har tidigare varit i Ekenäs några gånger och vet att jag kommer till en välskött klubb, som satsar på fotbollen, säger Vehkonen.

Han är vänsterfotad och har medverkat i U-18-åringarnas landslag, spelat i JJK U-19 och för Klubi-04 i Helsingfors.

I maj valdes han av de övriga spelarna till månadens lirare i Ettan.

– Det är alltid en fin ära när de övriga spelarna i serien väljer en till månadens lirare. De första matcherna spelade jag lite som släpande mittfältsspelare och kom därför till hyggliga mållägen. Men min plats är nog som mittback, sade Vehkonen på bollförbundets webbplats.

EIF:s sportchef Peter Haglund är nöjd över sitt förvärv.

– Han var senaste säsong en av de bästa mittbackarna i Ettan. Vehkonen är blott 22 år, och kommer säkert att utvecklas ytterligare, säger Haglund.

Vehkonen säger att han spelat fyra säsonger i Ettan och att det är dags för någonting nytt.

– EIF:s avancemang till ligan passar bra in i bilden. När jag fick ett anbud var det lätt att tacka ja. Det känns som ett riktigt bra beslut, säger Vehkonen.

Han har också hört bara bra om EIF:s tränare Gabri Xatart från Katalonien i Spanien. Men om träningsmöjligheterna vintertid i staden är obekant.

Vehkonen skrattar lätt när han får höra att det i Västerby finns en inomhushall – men kall.

– Men EIF har under åren ändå spelat en bra fotboll i Ettan…

Han säger att det är en aning svårt att säga någonting om kommande säsong. Steget upp till Veikkausliiga kommer med nya utmaningar – tuffa sådana.

– Det är klart att det blir spännande. Hårda, tuffa matcher blir det utan vidare, säger Vehkonen.

Han kommer till Ekenäs genast efter nyår när EIF:s träningar på allvar inleds.

Ducca Nyman