MuSa ”snackade” sig till en poäng mot EIF – Efimov fick rött

Ekenäs IF förlorade två dyrbara poäng mot MuSa från Björneborg. Och EIF fick på en kort tid sitt tredje röda kort då Stanislav Efimov lät sig provoceras och tacklade i anfallszonen Joonas Lakkamäki, som givetvis ”såg till” att Efimov fick det röda kortet.

Slutresultat 2 – 2 (1 – 1) känns som förlust för hemmalaget. Som seger för bortalaget. EIF hade riktigt i inledningen i andra halvlek två super chanser att punktera matchen. Först räddade målvakten Olli Hakanpää på mållinjen André Österholms hårda skott efter bra förarbete av Zacke Ekström.

Och i situationen efter tippade Hakanpää bollen över ribban efter bra nick av Juuso Liukkonen på Österholms fina inlägg. Mål här och matchen hade varit under kontroll.

Första halvlek var rätt så tam. Mest var det fråga om frisparkar, varningar och hela tiden provocerade MuSa-spelarna smått EIF. Och redan efter en dryg halvtimme hade fyra EIF:are fått gult kort. ”De grönvita” föll in i MuSa:s taktik, eller gästerna fick snarare EIF dit man ville.

EIF som vanligtvis vill vårda bollen väl, hålla den inom laget, hade svårt att få det egna kortpassningsspelet att stämma. MuSa knäppte till spelet på mittplanen och hemmalaget hade svårt att hitta luckor.

– Vi hade i början av andra halvlek spelet och skapade lägen och borde ha avgjort. Men sedan kom en räcka med misstag och MuSa kunde kvittera, säger Riku Selander, som den här matchen spelade till höger i trebackslinjen då Jarkko Heimonen och Tuukka Andberg är avstängda en match till.

– Vi fick inte vårt rena raka spel att stämma. Vi gick med i MuSa:s tempo. Det grämer att vi faller så lätt i fällan. Och även om vi fick en påminnelse om att vi måste koncentrera oss på vårt eget spel, så känns ändå en poäng som förlust.

Två av planens bästa spelare var knappt en tvärhand långa. Stanislav Efimov i EIF och Maeda Naoki i MuSa.

Efimovs kvittering 1-1 var kanon hårt och bollen satt som en strut i MuSa-nätet. I fortsättningen var Efimov med om det mesta i EIF-anfallet fram tills han fick röda kortet.

Naoki höll mittplanen under hård bevakning och stod också för passningen till kvitteringen 2-2 då han på halva planen, i närheten av mittlinjen, snöt bollen av Xhevdet Gela och spelade fram Matias Koskinen till 2-2.

EIF:s andra mål, 2-1, gjordes redan efter bara 57 sekunder i inledningen av andra halvlek, av lagkapten Zacke Ekström. Och efter det här radade EIF som sagt upp några riktigt heta chanser att punktera kampen.

EIF:s följande match är borta mot RoPS i Rovaniemi den sjätte juni kl. 17.00. Och röda korten samlar lite glödande kol på tränaren Santesmases hjässa. Nu får EIF klara sig utan Andberg, Heimonen och Efimov.