Nasiru Mohammed: ”Bra atmosfär i EIF”

Nasiru Mohammed, 29 år från Ghana i Afrika, har för kommande säsong kritat på för Ekenäs IF. Han kommer från samma stad som Kofi Adu, Kumasi, och båda känner från tidigare varandra. Mohammed har precis som Adu även svenskt medborgarskap. Mohammed spelar som wingback till höger.

Mohammed har redan varit några veckor på tryout hos EIFoch hunnit bekanta sig med omgivningen.

– Jag tycker det är en bra atmosfär i EIF. Laget har unga och ivriga spelare. Och det bästa är harmonin i och kring laget, säger Nasiru Mohammed.

Han säger också att det är av stor betydelse att Kofi Adu finns i laget. Han är en ypperlig vän (kompis), bra spelare, super super…

Nasiru Mohammed har tidigare spelat för göteborgsklubben BK Häcken i allsvenskan i Sverige, men senast för Trollhättan i Ettan, söder.

– Jo, det finns en hel del skillnader mellan klubbar i Sverige och Finland.

Mohammed säger att EIF har bra förutsättningar att träna i. Men vintertid är hallen ute i Västerby inte världens bästa. Däremot är klubblokalen i centrum nästan perfekt.

– Hela komplexet är bra och framför allt konditionssalen. Det är nära till träningen, rent och snyggt. Redan det skapar en bra sammanhållning.

Mohammed har också hunnit medverka i ligacupmatcherna mot FC Lahti, FC Inter Turku och IFK Mariehamn. Han har övertygat lagledningen.

Han tror att EIF kommer att göra en bra säsong i Veikkausliiga.

– Som jag redan sade. EIF har ett ungt lag. Spelarna har bra kvalitet och stor iver. Det finns alla chanser att göra en riktigt bra säsong, tror Nasiru Mohammed.

Han är också klara för veckoslutets match i ligacupen mot IF Gnistan. Matchen i Myrbacka börjar kl. 12.30.

– Det är klart att vi är nöjda och glada över våra senaste förstärkningar (Kalle Katz), säger EIF:s sportchef Peter Haglund.

Ducca Nyman