Naturgräs, värme väntar i V:strand

Och hemmalaget PEPO förstås.

Efter midsommaren och fem dagar semester är Ekenäs IF tillbaka i den grå vardagen igen – eller om man hellre vill säga sommarvärmen.

Vädergudarna har under veckoslutet lovat fortsatt vackert väder när EIF under veckoslutet borta möter PEPO. EIF har på de två senaste matcherna, borta i Karleby, och nu borta i Villmanstrand rest drygt 1 800 kilometer.

EIF har inte sedan mitten på maj förlorat en match och den förlustfria raden är nu uppe i sex matcher i svit. Och den har man för avsikt att förlänga. Förlusterna har kommit mot TPS och JäPS.

I de senaste matcherna har EIF visat upp ett riktigt bra spel. Hemma mot SJK:s akademilag blev det seger med hela 5–0 och borta mot KPV i Karleby 1–1 – efter en sen kvittering av hemmalaget.

– Hemma mot SJK/a stämde nästan allt till hundra procent. Det fanns inte några svaga stunder. En jämn och balanserad insats, säger mittfältsspelaren Oskari Sallinen.

Han har i de två senaste matcherna (SJK/a och KPV) spelat som tillbakadragen eller släpande center. Och taktiken har fungerat utmärkt. Sallinen är allena som en hel getingsvärm och ger inte motståndaren någon ro att bygg anfallen.

– Visst var våra förberedelser också borta mot KPV bra. Men hemmalaget inledde på piggare fötter och det var sist och slutligen en riktigt j-vlig match. Mot den bakgrunden är nog oavgjort ett riktigt bra resultat. Även om slutet var för oss tråkigt.

Sallinen stod för EIF 1–0 efter Valdrin Rashicas inlägg. Det här är säsongens första mål för honom i EIF-dressen. Och han var snubblande nära att bli matchen stora hjälte. Men ett självmål i slutsekunderna förstörde kvällen.

– Nå. Matchhjälte och matchhjälte. Inte i den benämning. Vi förlorade två poäng och på sättet vi gjorde det grämer.

Men för EIF har det under säsongen varit tvärt om. ”De grönvita” har både kvitterat och gjort segermålet riktigt i slutsekunderna eller på tilläggstid.

Hur har nu det känts?

– Nå. Det har varit till vår fördel och det känns förstås prima, säger Sallinen.

PEPO gjorde i sin senaste match borta mot SJK/a en hyfsad insats.
Tre poäng var nästan i hamn när hemmalaget i slutsekunderna kvitterade till 2–2. PEPO ligger för närvarande under strecket (sex främsta lagen) och kämpar för nytt seriekontakt.

– Helt säkert väntar en svår match. Och att matchen spelas på naturgräs lägger ytterligare lite sten på bördan. Plus utlovad värmebölja och att hemmalaget helt säkert vill visa sitt bästa för publiken.

Sallinen säger att flera av de senaste matcherna avgjorts riktigt i slutskedet.

– Det gäller att ha full fokus från början och kämpa till det bittra slutet, säger Sallinen.

Matchen mot PEPO i Villmanstrand börjar kl. 17.00.

Ducca Nyman

Matchen presenteras av: