Nya krafttag gäller mot TPS Förlusten mot HJK Klubi 04 glömd

EIF:s mittback William Lindqvist säger att ”de grönvita” måste ta i med nya krafter igen i bortamatchen mot TPS. Föregående omgång blev det en överraskande förlust mot bottenlaget HJK Klubi 04. Men den kampen har spelarna i det närmaste redan glömt.

– Vi fick ledigt ett par dagar från träningarna efter senaste hemmamatch. Vi behöver också få någonting annat att tänka på än bara fotboll, säger Lindqvist.

EIF:s andra halvlek mot just HJK Klubi 04 gick inte som planenligt. Efter en perfekt första halvlek föll spelet helt ihop.

– Gästerna kvitterade snabbt…

… – Ja, egentligen har jag (vi) redan glömt från den matchen det mesta.

Lindqvist fokuserar istället på kommande drabbning – TPS på Veritas stadion (bättre känd som bara Kuppis).

EIF har innan mötet en förlust under. TPS en seger – och den kom borta mot RoPS i Rovaniemi. Åbolagets försäsong har inte gått som planerat. Men sakta men säkert börjar kursen peka åt rätt håll.

– Ingen av oss väntar någon lätt match. Vi har tidigare mött TPS i Åbo och de drabbningarna har inte varit lätta. Vi vet helt säkert vad som väntar, säger Lindqvist.

EIF har sedan torsdagen tränat för fullt igen. Hållit den sedvanliga taktikpalavern. Gått igenom senaste match och dragit upp linjerna, taktiken för kommande kamp.

– Vi möter nog ett robust försvar. Det är jag säker på. TPS har inte gjort alltför många mål, men inte heller släppt in många (målkvoten 6-6). Det blir tufft. Det blir förmodligen de små marginalerna som avgör.

Lindqvist har hittills spelat pålitligt i EIF:s trebackslinje. Han hoppas på att marginalerna skall vara till EIF:s fördel och säger att EIF givetvis följer sin devis: Det är bara tre poäng, seger, som gäller.

– Om vi fokuserar på rätt saker och håller vår egen spelnivå skall vi nog bjuda TPS på kamp, säger Lindqvist.

Matchen spelas på Veritas stadion i Åbo och börjar kl. 18.30.

Ducca Nyman

TPS information om matcharrangemangen

TPS inför matchen artikel