Ollila om Ollila: ”En bättre Ollila”

Ekenäs IF:s mittfältsspelare Akseli Ollila har i det senaste matcherna, för att inte tala om den senaste i Björneborg, gjort verkligen bra ifrån. När han för tre år sedan kom första säsongen till EIF spelade han ute på vänsterkanten, offensiv anfallare. Den här säsongen spelar han till höger på mittfältet och med betoning på defensiven. Men det är inte förbjudet att delta aktivt i anfallsspelet, vilket han också gör och med framgång.

– Jag trivs allra bäst ute på vänsterkanten. Det är min position. Men den här säsongen har jag spelat på mittfältet till höger (wingback) och har mera ansvar för försvarsarbetet. Jag är nog en helt annan Ollila i år. Jag har lärt mig nya saker, nyttiga för mig och jag gillar det. Jag skulle säga att jag är en betydligt bättre Ollila idag, än vad jag var senast när jag spelade här, säger Ollila.

EIF:s senaste match borta i Björneborg var snudd på succé – om det inte rent ut var det? Ollila stod för två mål (han spelade på sin favoritplats ute till vänste) plus en hel del annat matnyttigt. Segern, 6-2 är viktigt för självförtroendet hos alla i laget. Och det, också själva spelet, kom lämplig inför toppmötet mot RoPS.

– Vi spelade bra. Men vi väntade oss en svår match. Vi fick en bra start, bättre än t ex i matchen mot Jippo, (alla spelare säger att den matchen vill man helst glömma). Mot MuSa gjorde vi mål på våra chanser och var det bästa laget matchen igenom.

Ollila säger att man inom laget snackat om att segern betyder mycket för självförtroendet. Vi har tidigare tala om att segrar höjer självkänslan, men så har det i följande match kommit en förlust. MuSa-segern betyder mycket, men man har försökt så långt som möjligt att inte tänka på den.

– Mot RoPS startar vi från rent bord (från nolläge) och går in för tre poäng, säger Ollila.

Han säger att han inte har svårt att komma ner på jorden, stå med båda fötterna på marken, efter en kanonmatch som mot MuSa.

– Personligen tänker jag alltid att jag är bättre än min/vår kommande motståndare. Det må vara vilket lag eller vilken spelare som helst. Ibland spelar jag (vi) riktigt bra, ibland kanske lite sämre. Målet är ändå att hela tiden hålla en bra högsta nivå.

– Jag tänker på samma vis inför RoPS-matchen. Ett bättre självförtroende kommer inte enbart från att spela bra matcher. Det finns också andra saker som inverkar.

Ollila har följt RoPS´ framfart den senaste tiden och vet vad som väntar. Det är ett skickligt lag, som fått spelet att löpa och ligger i topp.

– Jag vet att det inte blir en lätt match. Men vi har hemmaplan. Och jag tror att det är vi som tar hem tre poäng. Vi har en helt klar plan hur vi skall spela, och är redo att följa den. Visst är RoPS serieledare, men det är inte många poäng som skiljer.

Ollila säger att det är för båda lagen en viktig match.

– Om RoPS vinner rycket laget. Om vi vinner närmar vi oss toppen.

Matchen mot RoPS på Centrumplan börjar kl. 14.00.

Ducca Nyman