Oskari Sallinen är som kittet i fogen

Ekenäs IF:s mittfältsspelare Oskari Sallinen är litet som kittet i fogen. Han får i matcherna löpa väldigt mycket. Och täpper till luckor lite här och där. Han är ett ständigt orosmoment när motståndarna försöker bygga upp sina anfall.

Sallinen hälsar därför med glädje lagkaptenen Xhevdet Gela tillbaka på mittplanen. Gela har i början på säsongen brottats med skador. Men i senaste bortamatch mot Pargas IF (seger 3 – 2) var han i prima slag.

– När vi har bollen tillför Gela säkerhet, också skicklighet. Mot den bakgrunden är hans rutin både välkommen och viktig, säger Sallinen.

EIF har i sina tre senaste matcher haft det tuff. Borta mot KTP i Kotka blev det en poäng – efter att EIF legat under 1–0. Hemma mot MP från S:t Michel blev de oavgjort – efter 0–2 i underläge. Borta mot Pargas blev det seger, men i halvtid låg EIF under 2–1.

Men Ettan är redan i det här skedet (nio omgångar spelade) ytterst jämn. Även om tabellen tyvärr haltar, har ändå inget lag lyckats rymma iväg. Mot den bakgrunden är varje vunnet poäng viktigt – och framför allt längre fram mot hösten kan ändå två förlorade poäng vara värd sin vikt i guld.

– Mot KTP måste jag väl sist och slutligen var nöjd med en poäng. Men det fanns bud på fler. Men som sagt, en poäng är inte illa.

Han säger att hemma mot MP var målet högt ställt. Men inledningen var tyvärr usel.
– En poäng efter underläge 0–2 är väl ändå godkänt? Visst är det starkt gjort av oss hämta upp ett underläget. Men riktigt nöjd kan jag (vi) inte vara. Hemma skall vi ta tre poäng. Inget snack om den saken.

– Borta mot Pargas var läget lite samma. Efter en bra inledning, tappade vi spelet och när vi kom in i omklädningsrummet låg vi under 2–1 i halvtid.

Han säger att i andra halvlek fick EIF inleda från underläge. Och EIF kämpade än en gång upp sig till kvittering och seger från ett uselt utgångsläge. Det är inte första gången under pågående säsong.

– Men sist och slutligen var vi det bästa laget i andra halvlek, trots att slutresultatet 3–2 ser magert ut. Siffrorna ljuger en aning. Vi var ute efter tre poäng och vi lyckades med det.

EIF har i matcherna mot lagen från den lägre regionen (under strecket) haft det besvärligare än mot lagen från den övre (sex bästa) regionen.

Nu möts EIF och SJK:s akademilag från Seinäjoki. Ett lag från toppen och som inlett serien riktigt bra.

– Jag tycker inte att vi har det svårare mot lag från under strecket än mot lag ovanom. Vi måste mot alla, precis alla, gå in med samma inställning, mentalitet.

Han säger att EIF utan tvekan möter ett ungt och äregirigt lag, som startat serien bra, och tagit poäng i matcherna.

– Vi har hemmamatch och betydligt mera rutin i laget. Det måste vi visa på planen. Serien är jämn, det finns inte direkt råd att ge bort någon poäng. Vi måste förlänga vår segersvit för att hänga med i toppskiktet.

Sallinen säger att laganda i truppen är prima. Veckans träningar och förberedelser har varit bra. Och att humöret alltid efter en seger känns prima.

– Det är ett mycket bra utgångsläge, säger Oskari Sallinen.

Matchen på Centrumplan mot SJK Akatemia börjar kl. 17.00.

Ducca Nyman

Matchen presenteras av: