Oturen grinade EIF i ögonen – 2–1

Ekenäs IF gick på sin andra förlust  i Veikkausliiga. Borta mot FC Haka i Valkeakoski vann hemmalaget 2–1 (1–0). EIF står efter två omgångar fortfarande utan poäng. Nu föll man på ett självmål genast i början av andra halvlek.

Mittbacken Arian Kabashi hade på Patoulidis inlägg oturen att nicka bollen i den egna buren. Helt otagbart för Ramilson Almeida mellan stolparna.

Jämfört med den första matchen borta mot IFK Mariehamn på Åland (också förlust, IFKM vann 3–2) tog EIF i den här matchen ett jättekliv framåt. Misstagen var så gott som utraderade och framför allt i andra halvlek tryckte man ordentligt tillbaka hemmalaget.

Kvitteringen hängde i slutskedet på ett hårstrå. Först nickade Kalle Katz bollen till Salomo Ojala, som hade nästan tomt mål att placera bollen i. Men nicken strök hårfint förbi. Närmare kvittering än så är det svårt att komma…

– Kalle Katz passning kom helt perfekt. Jag fick inte någon riktigt ordentlig träff på bollen, som tyvärr smet förbi målet, säger Salomon Oaja.

Det var Haka som genast i fjärde minuten tog ledningen 1–0. Kantspelaren Bah-Traore gav från höger ett bra inlägg. Maissa Fall dök upp rätt fritt inne i EIF:s box och kunde nicka in bollen. Också det målet helt otagbart för Almeida, som gjorde en riktigt bra match mellan stolparna.

Andra halvlek började som sagt dystert med ett självmål. Men EIF gav inte slaget förlorat. Tvärtom visade man stor vilja och reduceringen kom i 79:e minuten.

Nasiru Mohamed ute på vänsterkanten gav en bra passning till inbytta Salomo Ojala, som snurrade runt inne i Hakas box och placerade bollen i maskorna, 2–1.

– Nasiru Mohamed fick in passningen framför Hakas mål och jag lyckades placera den i nätmaskorna. Visst måste jag göra mål på sådana chanser, om jag i fortsättningen skall få speltid.

Och sedan började jakten på kvittering och den var också ytterst nära.

– Jag tycker vi gjorde en riktigt bra match. Visserligen fanns också några sämre perioder, som gjorde att vi fick slita rätt ont. Men slutskedet var inte illa alls.

Kalle Katz och Arian Kabashi i mitten spelade bra igen. Alexander Leksell ute till höger skötte sin kant. Väinö Vehkonen spelade till vänster, men byttes ut i andra halvlek mot Fahad Mohammed.

Nasiru Mohamed spelade wingback på vänsterkant och gjorde det riktigt bra. Mot IFK Mariehamn stod han för båda passningarna till Noah Lundströms fullträffar. Också nu stod han för förarbetet till reduceringen.

De flesta av EIF:s farligheter kom via hans vänsterkant. Och det blev inte sämre fast Fahad Mohammed kom in. Mittfältsspelaren Lucas Forsten-Kaufmann var en av planens bästa spelare. Fortsättningen kan bara bli bättre.

– Det gäller bara att fortsätta jobba vidare. Slipa på detaljerna både i försvars- och anfallsspelet. Det ser inte alls så illa ut. Mycket hänger på små detaljer. Och dem måste vi putsa bort, säger Salomo Ojala.

EIF 3saknar fortfarande mittfältsspelare Abdoulaye Kante. anfallsspelaren Fofana, som redan tränar med laget, och mittbacken William Lindqvist.

EIF:s följande match spelas söndag den 21 april mot AC Oulu. Den matchen spelas i Myrbacka.