PEPO glömde Larsson – två mål – 2–2

PEPO från Villmanstrand bjöd Ekenäs IF på bra motstånd – men hade inte gjort ordentligt sin hemläxa. Håll alltid ett extra vakande öga på ”svensken” Adam Larsson – annars smäller det. Och det hände två gånger.

2 – 2 (1-0) borta i hetta, naturgräs och lång resa är ändå bättre än ingenting poäng alls. Det kunde t o m blivit förlust. Riktigt i slutskedet hade Rony Huhtala en tusen kronors chans, men EIF-målvakten Hemmo Riihimäki lyckades med en benparad rädda. Och i situationen innan Huhtalas chans hade PEPO en boll i stolpen.

– Vi gör en usel första halvlek. Men under pausen bestämde vi att vi i andra halvlek visar vem som är ett topplag. Och vi började också bra. Men så låter vi hemmalaget kvittera snabbt efter vår 2–1 ledning. Och det känns inte alls bra. Vi snarare förlorar två poäng än vinner en, säger målskytten Adam Larsson.

Ambitionen är hög i EIF och några halvmesyrer är svåra att godkänna. Tränaren Mikko Manninen är smått besviken efter 2–2 i Villmanstrand – och det efter varandra två svåra borta matcher– (1–1 mot KPV I Karleby)

– Vi skall vinna sådana här matcher. Skall vi vara ett topplag måste vi vinna över bottenlag, säger Manninen.

EIF fick starta i uppförsbacke – igen. Alexander Forsström fällde Jesse Huhtala innanför straffområdet – straff. Ifram Sadik tog straffen och nätade säkert 1–0 (20 min.). Första halvlek bjöd inte på något rafflande spel. Snarare var det två försiktiga lag som inte ville bjuda på några spelytor.

Andra halvlek var knappt en minut gammal innan EIF hade kvitterat. Xhevdet Gela såg Adam Larsson helt fri mellan två PEPO-försvarare och skickar dit bollen. Larsson har utrymme som räcker till och blir över och då gör han inget misstag – 1–1 (46 min.). Riktigt snyggt mål.

Och 2–1 målet var en perfekt sekvens mellan Oskari Sallinen-Yassin Daoussi och Stanislav Efimov. Och Efimov hittar Larsson framför målet, trots ett trängt läge sätter ”svensken” dit 2–1 ( 62 min.). Sitt tolfte mål för säsongen och leder klart Ettans skytteliga.

EIF har spelet men så kommer en kontring minuten senare. Samu Suoraniemi kommer fri från halva planen, avancerar och sedan placerar bollen mellan benen på utrusande Riihimäki – 2–2 (63 min.).

– När vi leder 2–1 låter vi motståndaren göra på oss lite för lätta må. Det är för närvarande ett av våra problem, säger Manninen.

Karl Madianga har varit borta på grund av skada länge. Nu fick han speltid när han i andra halvlek kom in på planen – och visade att han är spelsugen.

– Ett helt bra inhopp, säger Manninen.

EIF hade i andra halvlek, frånsett ett skede i slutet, helt hand om spelet . Man skapade bra lägen och bl a hade Stanislav Efimov en bollen i ribban. Men trots bra press och tryck inne i PEPO:s box blev det inte flere mål.

EIF:s följande hemmamatch spelas på Centrumplan mot Gnistan onsdagen den 6 juli kl. 18.30.