Petterson: ”Alla dagar ger något nytt”

Mittfälts- och försvarsspelaren Oliver Pettersson i Ekenäs IF har nominerats till träningslägret i Eerikkilä för U19-landslagsspelar den 21-24 februari. Där skall också ungdomslandslaget spela två träningsmatcher, mot FC Inter Turku och Pargas IF.

Oliver Pettersson har redan sedan några år tillbaka hängt med i landslagssammanhang. Han spelar sin andra säsong för EIF. Och tillägger att klubbvalet känns helt rätt.

– Jag tycker att jag ser från den första- till dagens datum en konstant utveckling. Alla dagar ger alltid någonting nytt, en möjlighet att utvecklas. Det känns nog att jag har gjort framsteg, säger Pettersson.

Han säger att han gjort allmänna framsteg, blivit mer mogen som spelare, spelsättet och ett år äldre också som människa. Han har blivit bättre precis på allt man bara kan tänka sig.

Landslagslägret för U19, den 21-24 februari, är förberedelse för mellankvalet för EM-slutspelet. I kvalturneringen, som spelas i Finland möter U-19-grabbarna, Belgien, Italien och Tyskland. Hårdaste tänkbara motstånd.

Landslagslägret i Eerikkilä är den enda sammankomsten innan turneringen börjar.

– Innan turneringen börjar behöver vi ett par tuffa träningsmatcher. Jag ser fram emot mötena mot Pargas och InterTurku, säger på Bollförbundets hemsida Peter Lundberg.

Oliver Pettersson säger att man inte bara får tufft motstånd utan också möter topplagen i Europa.

– Vi möter alltså de bästa juniorerna i Europa. För oss blir det intressant se var vi står i förhållande mot hårt europeiskt motstånd, säger Pettterson.

Han säger också att EIF:s försäsong har varit riktigt bra. ”De grönvita” inledde träningarna i mitten av december, har spelat tre träningsmatcher och en cupmatch mot Pargas IF (seger 3-1).

EIF har ny tränare, en del nya spelare och nya system.

– Det har hittills gått riktigt bra. Alla spelare börjar känna varandra bättre, och bättre. Vårt spel har blivit bättre, säkrare för varje match. Systemen blir allt klarare och alla hänger med. Det känns som om utvecklingen går åt rätt håll.

Pettersson säger att nuvarande tränaren jämfört med den tidigare kommer från helt olika bakgrund.

– Nu tränar vi tisdag och onsdag två gånger per dag. Vi har löptest och springer jättemycket. Det är tufft. EIF har redan tidigare var proffsigt skött. Men nu tar klubben ytterligare ett framåt, säger Pettersson.

Ducca Nyman