Ramilson Almeida: ”Varje match är final”

Ekenäs IF går inför samma mantra som i fjol på hösten då man i Åbo förlorade på Veritas stadion mot TPS. Åboklubben vann 3–1 och efter det bestämde sig EIF för att resten av matcherna var finaler – det bar ända upp till Veikkausliiga.

Nu gäller det IF Gnistan borta i Åggelby. EIF-målvakten Ramilson Almeida säger att resten av matcherna är för EIF finaler. ”De grönvita” är beredda att fightas för ett nytt kontrakt.

– Varje match, från och med nu, är viktig. Det är för oss fråga om finalmatcher. Och därför finns det ingenting annat som gäller en tre poäng i Åggelby, säger Almeida.

EIF får klara sig utan Abdoulaye Kante, som är avstängd efter rött kort mot IFK Mariehamn. Lucas Forsten Kaufmann skadade knäet i cupmatchen på Ekenäs Sparbank Arena mot HJK.

Men i övrigt är EIF intakt och laget kan gå stärkt inför matchen mot Gnistan. Insatsen och segern över HJK höjer humöret med flera grader.

– Jag var väldigt glad efter HJK-kampen. Den värmde mitt hjärta enormt och det känns bra, smått historiskt, att vara med och hjälpa EIF till kvartsfinalerna i finländska cupen. Det är enormt.

I straffsparkstävlingen, som följde efter att ordinarie matchtid slutade oavgjort 0–0, knep Almeida två.

– Vi visste lite hur HJK lägger sina straffar. Gabri Xatart, Daniel Bolufer och målvaktstränaren Jakko Firström hade scoutat ”Klubi”. Det hjälpte mig, säger Alemida.

Han säger att EIF fullföljde taktiken utmärkt.

– Vi gav inte HJK några chanser. Och vi lyckades hålla nollan. Vi hade några halvchanser att göra ett par mål. Men tyvärr. Men vi fixade det på straffsparkarna istället.

Han säger att när han räddade den andra straffen ville bröstkorgen sprängas av stolthet.

– Självförtroendet växte enormt,och glädjen kände inte några gränser. Det är alltid stort att vinna över HJK. Verkligen stort.

Gnistan och EIF möts på Mustapekka Arena i Åggelby och matchen börjar kl. 16.00.

Ducca Nyman