Ramilson Almeida: ”Vi måste gå vidare”

Ekenäs IF:s ligaspelare har för tillfället lagt den senaste förlusten hemma mot VPS åt sidan. Nu måste man blicka framåt. IF Gnistan från Åggelby väntar i följande omgång – och EIF på sin första seger.

– Vi försöker att ha samma attityd. Vi skall inte vara rädda för att spela fotboll. Vi skall våga pressa motståndaren högt upp i vår anfallszon. Och så skall vi ha samma energi och spelglädje som i matchen mot VPS. Lyckas vi med det kan vi göra en riktigt bra match, säger målvakten Ramilson Almeida.

Han har i de senaste matcherna varit en säker sista utpost. Mot VPS var han inblandad i en av tre straffar. Men lyckligtvis sköt Ahiabua den högt över målet.

VPS vann som bekant 2–1 i en match som höll bra standard. Och efterlämnade också en liten bitter smak i munnen? – EIF hade sin första seger inom räckhåll. Men sedan gick det inte riktigt som på Strömsö.

– Jag tycker att vi spelade säsongens hittills bästa match. Vi kontrollerade spelet tills den första straffen kom riktigt bra. Jag skriver inte under till hundra procent att den var rätt dömd. Men fram till den höll vi bra klass.

– Det är klart att vi efter insatsen mot VPS var besvikna på slutresultatet. Det är bara att bita ihop tänderna och gå vidare. Vi försöker lära oss av misstagen.

Almeida säger att EIF kunde innan straffen gjorde något mål. Men om man inte tar vara på chanserna kan motståndaren vända på steken…

– Tyvärr är det så i fotboll.

Han säger att EIF kanske borde vara lite försiktigare i närkamperna inne i det egna straffområdet.

– Som jag redan påpekade. Gör vi inte mål på våra chanser, ger vi motståndaren en chans att göra det.

EIF tvingades också innan matchen till ett byte då Kalle Katz skadade sig under uppvärmningen. Alexander Leksell fick snabbt göra sig spelklar och spelade mittback tillsammans med Arian Kabashi.

– Leksell är en bra allround spelare och har tidigare spelat tillsammans med Kabashi. Det var under kampen inget problem.

Nu är det gamla bekanta Gnistan, från ”Ågeli”, som gäller. Almeida säger att man inlett veckans förberedelser med nya tankar, ny energi och fokus på kommande motstånd.

– Gnistan är ett bra lag med vassa anfallsspelare. Vi kommer garanterat att få slita ont. Men vi är beredda att kämpa för tre poäng.

EIF får klara sig utan Abdoulaye Kante, som fick rött kort mot VPS. Det är ett betydande avbräck. Men bra ersättare finns.

– Vad då. Undrar Almeida när han får sista frågan: ”Tre poäng”?

– Vi spelar alltid för seger.

Matchen på Ekenäs Sparbank Arena mellan EIF och Gnistan börjar kl. 17.00.

Ducca Nyman