Ramilson Almeida: ”VPS kommer till vårt hem”

Ekenäs IF:s fotbollsmålvakt Ramilson Almeida är helt inställd på en tuff insats mot topplaget VPS från Vasa. Han har i de senaste matcherna varit en stabil sista utpost – även om EIF inte lyckats vinna. Men utan hans insats kunde matchsiffrorna varit riktigt

ruskiga?

Almeida säger att man inom truppen resonerar så enkelt som att det är elva man mot elva man på planen. Och ingenting annat. Man nämner inte ens att det är bottenlag mot topplag eller vice versa.

– Det är VPS som gästar ”vårt hem”. Och vi skall försöka göra besöket så obekvämt som möjligt (i övrigt är VPS välkommet). Vi kommer att kämpa för tre poäng, säger Almeida.

Han säger att stämningen i truppen är, trots åtta kamper utan seger, riktigt positiv.

– Vi har bra stämning på träningarna. Alla pressar sig hårt och alla vill vinna en match.

Han säger att det förstås ibland känns lite uselt att ta en förlust efter förlust. Men det är inte någonting man gräver ned sig i.

– Men vi är en stor familj. Vi biter ihop tänderna. Och alla ställer upp för varandra, säger Almeida.

Han säger att nye målvaktstränaren Jarkko Friström från Grankulla har tillfört träningarna mycket nytt. Friström har fått Almeida upp på en helt annan nivå än tidigare.

Och visar också hur viktig en målvaktstränare för laget är.

– Han har en klar vision om hur jag skall träna. Och jag gillar den. Vi analyserar alltid matcherna och träningarna. Vi diskuterar och går igenom missar m m och ser vad som kan förbättras.

Almeida säger att han också själv känner att han blivit bättre på planen.

– Jag lyssnar alltid på Friströms råd. Det gör att jag känner mig redo för matchen.

Almeida är inte helt nöjd efter senaste bortamatchen i Kuopio. Trots att han gjorde en stark insats och höll förlustsiffrorna nere (KuPS vann 4–1).

– Det känns alltid lika bittert även om jag gör en del bra räddningar. Speciellt nu när jag inte kunde hjälpa laget vinna. Även om motståndet var tufft ville vi ändå vinna, säger Almeida.

Han säger att första halvlek i Kuopio var smått godkänd. Det fanns chanser att göra mål.

– I slutminuterna släppte vi in vårt andra mål, Det knäckte oss. I andra halvlek hade vi inte så mycket att bjuda på. Vi borde i första halvlek tagit bättre vara på chanserna, fungerar Almeida.

Mot VPS kommer det säkert inte heller att bjudas på några öppna lägen. Det blir garanterat kamp i 90 minuter.

Matchen på Ekenäs Sparbank Arena mellan EIF och VPS börjar kl. 18.30.

Ducca Nyman