Rashica: ”PEPO blir en viktig match”

EIF:s anfallsspelare Valdrin Rashica säger att premiärmatchen mot TPS fick en olycklig start (TPS vann 3-1). Ett tidigt ledningsmål (1.05 min) vände helt och hållet upp och ned på EIF.

– När TPS gjorde ett tidigt mål fick vi en chock. Den uppladdning vi hade innan matchen började dog snabbt. Det är klart att det inverkade på spelet i fortsättningen. Det var kanske också en hel premiärnerver med. Målet hade stor negativ betydelse för oss. Vi kom aldrig in i matchen igen, säger Rashica.

Han säger också att EIF inte gjorde sin bästa match. Men det hängde också på små detaljer. Rashica nämner bl a TPS-målvaktens räddning (hands) utanför eget straffområde. Det borde ha renderat rött kort. Och Adam Larssons fällning innanför straffområdet.

– Händelser som möjligen kunde ha vänt på matchen. Men vi spelade också under vårt kunnande och TPS gjorde mål efter fasta situationer, Inkast och och frispark. Vi bjöd det gästande laget på en hel del.

Rashica säger att matchen mot PEPO är verkligt viktig. Alla i truppen vet vad som gäller.

– Vi har tränat bra och hårt hela vintern, Det är inte någon tillfällighet att vi i vårens matcher har spelat bra . Och nu är det synnerligen viktigt med seger. Vi måste snabbt få självförtroendet tillbaka igen.

Rashica säger att alla spelare och ledare i omklädningsrummet vet vad matchen mot PEPO handlar om.

– Efter förlusten mot TPS har vi veckan efter den analyserat och gått igenom allt noggrant. Och vi har förberett oss för matchen mot PEPO. Ingenting har lämnats åt slumpen.

Han säger att allt som har gjorts under vintern inte är några tillfälligheter. Det jobbet måste börja synas nu, i den här matchen.

EIF och PEPO möts på Centrumplan. Matchen börjar kl. 17.00.

Ducca Nyman

EIF Youtube kanal, intervju med tränaren inför matchen

PEPO inför matchen

Matchen presenteras av: