Robin Sid tar ny fart i EIF

Ekenäs IF sportchef Peter Haglund levererar i en kanonnyhet redan innan säsongens elfte timme – transferfönstret öppnas den 13 juli. Och f d ligaspelaren och tidigare EIF:aren Robin Sid ansluter sig till truppen.

Sid har spelet för ligaklubbarna IFK Mariehman (2014-2019) och SJK i Seinäjoki (2019-2021). Han har med IFK Mariehamn vunnit ett ligaguld och finländska cupen. Sammanlagt har han spelat drygt 180 kamper på högsta nivå.

Under årets- och fjolårets säsong var han mycket skadedrabbat och det blev knappt med speltid i Seinäjoki. Han säger att det i dagsläge känns rätt att komma tillbaka.

– Jag har funderat en hel del över situationen och tycker att tiden är mogen att återvända, säger Sid.

Han har speciellt den här säsongen följt EIF:s framfart i herrettan rätt noggrant och tycker att ”de grönvita” klarat sig rätt hyggligt.

– Jag har sett matcherna på TV och tycker t o m att EIF borde ha lite mer poäng än vad laget för tillfället har. Jag anser att spelet är på hygglig nivå, men de avslutande sista passningarna, målchanserna har varit en aning uddlösa.

Sid säger att han nog tidigare har träffat EIF:s tränare Guillem Santesmases några gånger. Men han kan inte i det här skedet säga så mycket om träningar och uppläggningen inför matcherna.

– Men det får jag lära mig de kommande dagarna. Nu kommer jag ju till ett nytt lag, nya system och jag måste göra mitt bästa för att få speltid. Någon genväg finns inte, säger Sid.

Sid säger att tiden framför allt i Mariehamn och den korta tiden i Seinäjoki ändå gett för livet en hel del fina minnen. Allt vad man kan uppleva tillsammans i fotboll.

– Sex år borta från Ekenäs är en rätt lång tid.

Några av de gamla spelkompisarna är fortfarande med i leken. EIF och Ekenäs är inte helt obekant för den offensiva mittfältaren.

– Visst kan man om så vill säga att det blir en nystart i karriären, säger Robin Sid.

Han kommer de närmaste dagarna till Ekenäs. Men hinner inte bli spelklar till söndagens kamp mot KPV.

Ducca Nyman