Salomo Ojala: ”Härlig känsla göra mål”

Ekenäs IF:s välväxta anfallsspelare Salomo Ojala har säkert som alla andra vårkänslor i kroppen. Men han har också målkänsla. Han säger att han älskar känslan när bollen sitter i nätmaskorna. Och i senaste cupmatchen mot Åbo IFK blev det hela tre och kunde ha blivit några till.

Ojala, hemma från Tammerfors, säger att serien börjat riktigt bra för ”De grönvita”. Visserligen har man bara spelat två omgångar och EIF har en seger och en förlust. Segern satt bra. Den kom i hemmapremiären och mot TPS. Där gjorde han EIF:s första mål.

Mot JäPS borta blev det förlust. En match som spelades i inomhushall på grund av att det inte finns en fotbollsplan som den här årstiden håller för spel. Förlusten grämer förstås, men EIF måste bara leva vidare med den.

– Jag tycker att säsongen startade riktigt bra. Vi inledde säsongen med seger. Den andra matchen var svårare. Vi mötte en annorlunda motståndare och vi fick inte vårt spel att löpa ordentligt, säger Ojala.

Han säger att EIF efteråt från matchen studerat noggrant videoupptagningen och analyserat misstagen för att de inte skall upprepas i matchen mot FF Jaro.

– Hoppas vi får samma fina känsla som i premiären.

Ojala säger att det inte är svårare än under tidigare säsonger att göra mål.

– Jag gör dem på samma sätt som jag alltid har gjort. Kommer bollen i boxen skall den också vidare in i målet.

Han säger ändå att det med åren blivit lite tuffare. Nu för tiden försvarar alla lag noggrant framför det egna målet. Och det gäller att vara alert när bollen kommer in i boxen. Allt för många chanser kommer inte i dagens täta fotboll.

– Jag tycker om att spela vid sidan av Stanislav Efimov. Han är skicklig, finurlig och trevlig att ha som lagkamrat. Vi har inte några problem med att förstå varandra.

Han säger att efter senaste cupmatchen borta mot ÅIFK gav en riktigt härlig känsla i kroppen. Och att det känns prima med den feeling att möta FF Jaro.

– Oberoende av match så ger alltid mål en extra kick för kommande kamper. För en anfallsspelare är det som mammon i plånboken.

Jaros upptakt i Ettan har kanske inte startat som önskat. En oavgjort och en förlust är inte riktigt vad man räknat med?

– Jaro har förändrats från i fjol en hel del och har många egna spelare med i år. Jag har inte rätt kunskaper om dagens lag. Men helt säkert kommer Jaro att med stort hjärta spela för tre poäng. Någon lätt match blir det inte. Det är helt säkert.

Han säger att EIF är ödmjukt inför mötet och hoppas att spelarna har samma fina, härliga känsla som inför TPS-matchen.

Ojala har varit i Ekenäs och i EIF snart fem månader och han säger att han trivs, gillar staden och klubben. Och att spela i ett universalt lag, som EIF har ger bara fina erfarenheter.

– Jag har blivit bra mottagen. Det är en positiv anda i hela laget, prima lagkamrater och fin omgivning. Jag tycker om att vara ute i naturen. Jag trivs verkligen fint, säger Ojala.

Och matchen mot FF Jaro då?

– Hahaaa. Seger.

EIF och Jaro möts på Centrumplan och matchen börjar kl. 16.00.

Ducca Nyman