Simon Lindholm: ”Blir spansk fotboll igen”

– För min del passar det alldeles ypperligt, som hand i handske, att Gabri Xatart tar över tränarrollen igen. Jag har alltid tyckt om spansk fotboll och gillar de system som han anammar.


Det här säger EIF:s mittfältsspelare Simon Lindholm, 21 år, som tecknat nytt kontrakt för säsongen 2023. Han blir EIF tredje spelare som fortsätter från fjolåret – Efimov och Kanté hann skriva på före honom.

Och Xatart blir alltså lite av en nygammal tränare hos ”De grönvita”.

– Det känns skönt att ha det här undanstökat. Nu är det bara att vänta tills ruljangsen kör i gång igen, säger Lindholm.

Han är en EIF egen produkt frånsett i begynnelsen – först några staplande steg i Ingå. Han flyttade som sjuåring till Ekenäs. Och sedan dess har han representerat ”Grönvitt”.

Lindholm har redan trots sina unga år hunnit med 64 matcher i Ettan. I fjol gjorde han 27 kamper – var med från start till det bittra slutet.

– Lindholm är en viktig spelare för oss och det är glädjande att se att utvecklingen går i rätt riktning, säger Sportchef Peter Haglund.

Lindholm säger att efter ett skadedrabbat år och fullgjort värnpliktigt gick fjolårssäsongen riktigt bra.

– Det är som alltid i fotboll. Lite berg och dalbana. Men på slutet kom vi riktigt starkt igen. Vi kan vara helt nöjda med vår insats.

Lindholm säger att spelet har under de senaste åren blivit stabilare. Sakta men säkert går det framåt.

Ducca Nyman