Simon Lindholm: ”Kroppen öm efter TPS”

EIF:s mittfältsspelare Simon Lindholm, som gjorde en stark insats i premiären mot TPS från Åbo, säger att kroppen fick en hel del törnar under 90 minuter. Och det kändes fortfarande ytterligare några dagar efteråt.

– Det var nog kanske lite extra tufft. Det var säsongens första match, premiär, och då gällde det att bjuda till lite extra till. Lite mer än vad jag vanligtvis gjort i tidigare matcher. Det var en fysiskt tung match. Hårt i alla närkamper, varje smäll kändes. Och så gällde det att springa, springa, säger Lindholm.

Han bildade mittfält tillsammans med Abdouleya Kante, nyförvärvet Adu och Roni Peitsalo som wing back ute till vänster. Och i en match mot TPS, som smått räknas som ett av topplagen i Ettan.

– Hur skall jag nu säga det? Det är ju alla nya spelare. Vi har hittills inte spelat så mycket tillsammans. Adu har ju varit här i bara två veckor. Det var hela tiden någonting nytt. Men jag tycker att vi mer och mer kommer igång.

Han säger att alla sakta men säkert börjar veta, hitta  sina positioner.

– Jag njuter verkligen. Jag tycker att vi överlag har ett lag där alla kämpar, alla hjälper varandra. Det går ju inte bara att stå på mittplan och titta på. Man går automatiskt in närkamperna och tar sitt ansvar. Det underlättar under matcherna.

EIF:s tränare Gabri Xatart överraskade stort i sitt val av målvakt. Gerson Lima inledde mellan stolparna, och gjorde det perfekt. Ramilson Almeida, som ofta inledde i försäsongens träningsmatcher, fick starta på bänken.

Simon Lindholm säger att ingen i omklädningsrummet reagerade inför målvaktsvalet på något speciellt sätt.

–Njaaaa, jag skulle inte säga det. Jag tycker att Lima har spelat i träningsmatcherna väldigt bra mellan stolparna. Han har varit säker, lugn och det är imponerande.  Om man jämför honom med i fjol har han utvecklats otroligt mycket.

Simon Lindholm säger att glädjen efter premiärsegern var enorm.

– Låt mig förklara: Min röst var efteråt helt borta i omklädningsrummet. Så otroligt bra var det. Otroligt trevligt, trevligt. Vi hade alla sett fram mot den här matchen.

Han säger att det ofta är mycket känslor i matcherna mot TPS. Och första matchen för säsongen är viktig.

– Den anger nog tonen för vad som komma skall.

Under veckoslutet fortsätter Ettan och EIF möter borta JäPS från Träskända. Ett lag som EIF haft vissa svårigheter mot. Också ett lag Lindholm tidigare spelat mot.

– Det blir en helt annan kamp jämfört med ifjol. Då slog JäPS många höga bollar upp mot vårt försvar. Inkasten mot vårt mål var också långa. JäPS hade stora och välväxta spelare parkerade inne i vår box. Jag vet inte riktigt hur jag ska uttrycka mig. Det var kanske lite oortodoxt.

Han säger att i år har JäPS en del nya spelare. Och vill att laget spela bra fotboll och har t o m några spelare som tidigare spelat för EIF.

– Vi mötte dem i Ettans cup i fotbollshallen i Nummela. Då hade vi en massa svårigheter. JäPS har ett par snabba spelare på flankerna. Men jag tror att våra förberedelser under veckan har varit bra.

Lindholm säger att EIF är bra förberett, bättre än inför Ettans cupmatch. Och att hans egen insats beror på att tränaren Gabri Xatart visar honom förtroende. Sådant höjer ordentligt humöret.

En del kommer också att hänga på vilket underlag JäPS bjuder på. Ifjol när lagen möttes spelade man på något som skulle föreställa naturgräs. Men det var någonting helt annat…

– Jag tror att vi kommer att göra en riktigt bra match i Träskända, säger Simon Lindholm.

JäPS och EIF möts i Träskända och matchen börjar kl. 16.00.

Ducca Nyman