Självmål och straff – EIF:s straff mot MP

Ekenäs IF hade definitivt inte fru Fortuna på sin sida i matchen i Ettan mot MP i S:t Michel. Gästande laget hade smått segern i säcken när hemmalaget riktigt i slutskedet fick en straff (88 min.).

Rätt eller fel lär de lärda tvista om. Bara domaren Jani Laaksonen såg vad Bruno gjorde för fel på Samuli Hölttä. Straffen verkade lätt dömd. Men ändå straff. Jonathan Dunyin gjorde inget misstag – 2–2 (0–1).

Hemmalagets kvittering var också något tursam. Efter ett inlägg från höger kant och in i EIF:s box hade Yassin Daoussi oturen att i en trängt läge styra bollen i eget mål – 1-1 ( 63 min.).

– Det grämer att segern gled oss ur händerna. Jag tycker ändå att vi gjorde en bra match. Vi skapade bra lägen, men kunde inte utnyttja dem till max. Här måste vi bli skarpare, säger mittfältsspelaren Xhevdet Gela.

Men EIF hade också lite lyckan på sin sida när laget tog ledningen, 1–0 (43 min.). MP:s försvar blev stressat och målvakten Aleksi Honka-Hallila slog bollen rakt i fötterna på Valdrin Rashica. Och en sådan här chans missar Rashica sällan, Trots att Honka-Hallila kunde täcka skottet var det ändå så hårt att bollen gick i nät.

Det var William Lindqvist som först slog en lång lyra upp mot MP:s mål. Oskari Sallinen pressade på och stressade hemmalagets försvar till missen.

Allt såg bra ut men så kom då kvitteringen. EIF gjorde några byten och Felipe kom in och Stanislav Efimov ut. Felipe var inte många minuter på planen innan han hade fört EIF till 2–1 (69. min). Rashica stod för förarbetet och Felipe placerade bollen i målvaktens vänstra hörn.

Och strax efter ledningsmålet hade Gerard Bangoura, som kom in i stället för Xhevdet Gela chans att punktera hela kampen. Men fransosen hade osmaken att i trängt läge placera bollen utanför målstolpen.

– Jag tycker ändå att matchen känns riktigt bra. Vi lyckades med vår höga press stressa hemmalaget. Och jag tycker att MP inte hade så mycket att komma med. Sådan här matcher skall vi nog ta full pott, säger Gela.

Han säger att bara spelarna börjar hålla bollen bättre och längre stunder inom laget blir det också bättre. Nu har de två senaste veckorna på träningarna varit ack så tuffa.

– Vi har tagit fyra poäng på de två senaste matcherna. Vi borde förstås ha tagit sex. Men vi behöver inte heller skämmas för vår insats. Det finns som sagt inte några lätta matcher i Ettan. Vi måste bara jobba vidare, tro på det vi gör och se till att det blir seger hemma mot Pargas IF, säger Gela.

EIF inledde med samma uppställning som i hemmamatchen mot KTP. Också nu var det ordning och reda både i försvarslinjen och på mittfältet.

Mittbacken Bruno Miguel gjorde ett inhopp igen och är tillbaka efter skadan. Straffen grämer. Felipe och Bangoura gör också att tränaren Filipe har alternativ i anfallsspelet. Oskari Sallinen i anfallet (nästan hela matchen) jobbade som vanligt kopiöst. I slutet gick han ned på mittfältet.

EIF följande match spelas på Centrumplan den 13 augusti. Då kommer Piffen från Parga på besök. Matchen börjar kl. 17.00.

Ducca Nyman

Bollförbundets matchprotokoll

YLE Västnyland

Västra Nyland

Åbo Underrättelser

Ruutu bästa lägen i matchen

Matchen presenterades av: