Slut på semestern – 1–1 mot SalPa

Ekenäs IF:s fotbollsmannar är tillbaka efter en veckas semester på jobbet igen. För två veckor sedan hade spelarna ledigt för första gången sedan början av januari. Senaste vecka har man tränat på konstgräsplanen i Karis. Och sedan en träningsmatch mot SalPa i Salo.

Matchen slutade oavgjort 1–1 (0–1). EIF:s mål gjordes av Stanislav Efimov. SalPa spelar i nya Ligaettan kommande säsong.

Och EIF:s ligalag är för närvarande lite som en kringresande cirkus. På grund av att den nya Sparbanksarenan (gamla centrumplanen) inför ligasäsongen läggs om, tvingas EIF spela sina tränings-  och kommande tävlingsmatcher på bortaplan – och för närvarande träna i Karis.

EIF har också träningsspelat i Ingå. Och sista träningsmatchen innan premiären spelas i Hangö. Även om förberedelserna inte är direkt optimala är det inget fel på intresset…

– Föregående vecka var nog efter ”semestern” rätt tuff på träningarna, säger mittfältsspelaren Simon Lindholm.

EIF inledde mot SalPa med nye målvakten Nikolas Giannakopoulus mellan stolparna och nye mittbacken Arian Kabashi. Båda klarade sig riktigt bra.

Alexsander Leksell spelade till höger, Kalle Katz tillsammans med Kabashi och Faha Mohamed ute på vänsterkanten. Mittfältet var Lucas Forsten-Kaufman, Kofi Adu, Simon Lindholm, Abdoulaye Kante och på spets Noah Lundström och Stanislav Efimov.

I andra halvlek blev som vanligt en hel del byten.

– Jag tycker att vi behärskade första halvlek riktigt bra. Vi hade inte några problem alls. I andra halvlek tappade vi tyvärr tempo. Och mycket på grund av att vi inte följde vår spelplan till hundra procent. Jag vet inte varför vi inte gjorde det. Men vi får analysera det kommande vecka, funderar Lindholm.

Det är bara några veckor kvar tills seriespelet inleds – borta mot IFK Mariehamn. Lindholm är inte orolig alls trots att försäsongen inte varit helt optimal.

– Försäsongen är alltid som försäsonger är…

– Men det är klart att vi har våra funderingar. Men jag tror nog att alla spelare ser fram emot seriestarten. Och efter vår ledighet måste vi jobba på att komma tillbaka till grundspelet igen.

EIF:s sista träningsmatch innan seriepremiären spelas 29.3. mot KäPa från Kottby Den matchen spelas i Hangö.

Ducca Nyman