Sportchefen: ”Morsan hemma utan mat”

EIF:s fotbollssäsong tog på onsdagen ett abrupt slut. FF Jaro gick vidare efter 2 – 1 (2 – 1).

Men om någon tror att EIF:s sportchef Peter Haglund klär sig i säck och aska tar man grovt fel. Först vill han inte ge en intervju. I vanlig ordning har han bråttom och svårt att sitta stilla ens en liten stund.

– Fort nu. Morsan är hemma och utan mat, säger Haglund.

Men mamma Haglund får ge sig till tåls någon extra minut.

– Det känns alltid s..t att förlora.

Haglund sammanfattar slutet av säsongen, sedan tränarbytet i juli.

– Det har hela tiden gått uppåt sedan Filipe kom. Men tyvärr. Det räckte inte ända till slutet. Det har hela tiden sett bättre ut och varit mer professionellt än tidigare. Men vi skall ändå vara nöjda med att vi tog oss till kvalspelet.

Matchen var laddad och gav efteråt kanske t o m mardrömmar?

Åtminstone för Jaros Jim Myrevik. Genast i början av andra halvlek fick en en tusen dollars chans efter en lång utspark från målvakten Mykyta Savtjenko.

Myrevik kom fri, passerade Sergey Lazarev i EIF målet och hade helt tomt mål – men sköt bollen i stolpen. Men han fick returen tillbaka och puttade den igen i samma stolpe. Snacka om tidernas chans, och möjlighet att definitivt punktera matchen.

Peter Haglund säger eller snarare svarar på frågan med en fråga.

– Vad händer nu då?

Han säger att man först kommer att ha med alla spelare en genomgång av årets säsong. Sedan börjar de packa ihop sitt pick och pack och reser hem.

– Sedan börjar vi planera för nästa säsong.

Haglund säger att det i det här skedet inte finns någonting som är klart. Den första palavern hade man på torsdagskvällen (läs igår). Och det får ta den tid det tar.

Sportchefen säger att humöret på och med spelarna har hela säsongen varit bra.

– Mest synd är det för spelarna. Den här situationen är inte trevlig för någon. Vi var ändå så nära, spelade en ypperlig andra halvlek.

Haglund är beredd på kritik för slutskedet i matchen. Men så här är det när känslorna tar över. Och båda lagens spelare och ledare var lika goda kålsupare.

– Man kommer och säger att; oj oj vad osportsligt. Men vi var helt hyggliga i 90 minuter.  Men efteråt och under kalabaliken och bakom fanns de nog spelare och ledare som från alla håll elda på.

Haglund tror inte att bollförbundet dömer ut några böter. Och snarare frågar; varför skulle de göra det?

– Rashica fick först två gula kort och sedan rött. Samma sak för Bruno Miquel. När spelare och ledare reste sig upp från lagledarbänken och protesterade fick Filipe direkt rött kort (matchen var slut då) för att han har ansvar för bänken. Men han gjorde ingenting…

Haglund säger att under hösten har publiksiffrorna varit bra och framför allt efter att laget kravlade sig upp ovanför slutspelsstrecket.

Ekonomisk har det varit en tung säsong.

– Det finns en hel del att reda upp. Många bortamatcher ger extra kostnader, säger EIF sportchef.

Ducca Nyman