Stabilt försvarsspel av ”De grönvita”

Ekenäs IF visade upp en stabil försvarslinje i sin andra för säsongen tävlingsmatch. Jeannot Esua – Tabi Manga – William Lindqvist och Joel Lehtonen (utbytt i andra halvlek) och Fahad Muhamed (inbytt i andra halvlek) höll SalPa:s anfallsspel i strama tyglar. Matchen slutade oavgjort 0–0 och EIF toppar gruppen på fyra poäng – lika många som SalPa men EIF har bättre målkvot.

Det bjöds inte på några öppna ytor på Centrumplan. SalPa är nykomling i Ettan, men visade ingen respekt för sin mer rutinerade motståndare. Det gästande laget spelade lika tillknäppt bakåt och när båda lagen får hålla till mest på mittfältet kan väl inte en match sluta på annat sätt än 0 – 0?

EIF öppnade med Almeida i målet. Försvarslinjen från höger; Esua – Manga – Lindqvist – Lehtonen – Muhamed (inbytt). Muhameds inhopp var riktigt piggt. Manga visade stor rutin, lugn och säkerhet i både placeringar, huvudspel, brytningar och uppspel.

William Lindqvist spelade sin andra match med toppbetyg. Mot KäPa gjorde han ett säkert intryck och även mot SalPa. Visserligen skriver man bara den 11 februari och mycket kan och både kommer att hända. Men med tanke på att EIF varit tillsammans knappt en månad ser läget bra ut.

– Vi spelade kanske inte en så jättefin fotboll. Men med var många härliga dueller på planen, säger lagkaptenen William Lindqvist.

Han säger att EIF inte helt hittade varandra när laget hade bollen. Men några lägen lyckades man skapa, också i andra halvlek.

– Men vi såg också till att SalPa inte kunde skapa några riktigt vassa lägen.

Han säger också att spelet trots bara en vecka tillsammans med Manga löpte riktigt bra. Inga misstag.

– Vi höll nollan vilket visar att hela laget försvarade, jobbade på bra. Anfallsspelet finns en hel del saker som vi kan förbättra. Men man måste komma ihåg att vi bara har varit tillsammans en kort tid. Mycket hinner bli bättre, säger William Lindqvist.

EIF:s mittfält från höger; Abdouleya Kanté – Simon Lindholm – Alexander Leksell – Tobias Fagerström höll alla bra i defensiven sina positioner. Och på topp fanns Stanislav Efimov och Roni Peitsalo. EIF gjorde ett spelarbyte till; Artur Atarah in Peitsalo ut.

EIF:s följande match i Ettans cup spelas den 18 februari borta mot TPS i Åbo. TPS har haft en trög start. Förlust med 2 – 0 borta mot SalPa och 0 – 4  hemma mot KäPa.