Stanislav Efimov: ”Hela laget spelade för Zacke” – 2-0 seger

– Det är klart att mitt mål var lika mycket ett mål för laget som för ”Zacke” Ekström. Men hela laget spelade för honom. Det här var troligen hans sista match i EIF-dressen.

Det här säger EIF:s mittfältsspelare och den här säsongen lagets bästa målskytt, Stanislav Efimov. Han gjorde 1-0 när EIF vann över Gnistan från Helsingfors med 2-0 (1-0). Och ”De grönvita” placerade sig på en hygglig femte plats i tabellen.

– Jag tycker vi gjorde en bra match. Vi kontrollerade spelet hela tiden och hade inte några svårigheter, säger Efimov.

EIF vann den här säsongen alla matcher över Gnistan, som inte lyckades göra ett enda mål – EIF-Gnistan 2-0, Gnistan-EIF 0-3 och EIF-Gnistan 2-0, inför 402 betalande åskådare.

– Det känns nog som så att det här var min sista match. Jag har i flera säsonger jobbat vid sidan om fotbollen. Att jobba från måndag till fredag från kl. 07-14.30 och sedan direkt till träning. Det går inte på den här nivån, säger Ekström.

Han säger att också bortamatcherna mitt i veckan tär på krafterna.

– Vi kan vara hemma på morgonen kl. 05.00 och så skall jag på jobb kl. 8.00-9.00. Det blir aldrig någon riktig ordentlig vilodag. Och i nästa år är jag 30. Det kändes redan i fjol tungt, säger Ekström.

William Lindqvist spelade som vanligt säkert i försvarslinjen. Han drar en liten lätt suck efter slutsignalen.

– Jaah. Vad skall jag nu säga? En lång säsong är till ända igen. Men det känns riktigt skönt att få avsluta med seger på hemmaplan.

Han säger att EIF inte hade några problem med gästerna utan kontrollerade helt spelet.

– Vi skapade de lägen vi behövde och gav motståndaren inte några ytor. En helt stabil insats.

Zacce ger sin sista intervju i herrettan

Olli Jakonen stod för EIF:s 2-0 (77 min.). Och hade flere bud på att öka ledningen. Simon Lindholm hade efter en hörna från höger en riktigt bra nick mot målet. Men bollen gick förbi. Olli Jakonen och Efimov hade en bra sekvens som kunde slutat med mål – men Otso Linnas i Gnistans mål gjorde en bra räddning. Också på Akseli Ollilas skott var han bra med på noterna.

Linnas var en av de bästa i Gnistan, även om han får ta första målet på sitt konto. Efimovs skott var rätt löst, men Linnas lyckades ändå fumla in bollen i mål… I övrigt hade gästerna få chanser, eller ens några farliga lägen framför Mehdi i EIF-buren.

EIF gjorde i matchen fem byten: Zacke Ekström ersatte Ville Sevon, Oskari Sallinen kom in för Simon Lindholm, Olli Jakonen kom in för André Österholm, Tuukka Andberg och Oliver Pettersson bytte plats och August Björklund kom in i stället för Radhica.

– Det här var en riktigt bra avslutning på säsongen, säger Lindqvist.

Ducca Nyman

Bollförbundets matchprotokoll

Ruutu, bästa lägena i matchen

YLE Västnyland

Västra Nyland

Gnistans matchrapport