Status quo i EIF – 1–3 mot FC Inter

Vad kan man den 11 februari och i minus tio grader kräva av ett ligalag i fotboll, som sedan januari ute i Västerby, tränat i en liten ”islada?” EIF:s mål gjordes efter hörna av Väinö Vehkonen (1–2).

EIF spelade sin andra match i Liigacupen, hemma, men borta i Myrbacka i Vanda på grund av att Centrumplanen i Ekenäs inte är spelbar. FC Inter från Åbo vann 3–1 (1–0).

Avgörandet föll på straff efter att målvakten Almeida fällde efter en kontring i 83:e minuten Nzoko, som också tog hand om straffen. FC Inters övriga mål gjordes av Jean Boué (tryout) och gamle bekanta Darren Smith.

EIF: första match borta mot FC Lahti i Lahtis slutade också i förlust. FC Lahti vann 2–1 där också avgörandet i slutminuterna föll efter straff.

Efter reduceringen och under en bra period i andra halvlek hade EIF chanser till kvittering. Men FC Inter lyckades slingra sig ur greppet.

Efter den första matchen har åtminstone EIF inte gått bakåt. Läget är snarare oförändrat. Men visst fanns det också en del positiva moment i FC Inter matchen.

– Vi kom bra in i boxen framför FC Inters mål. Men våra avslut var inte de bästa. Jag tycker vi stundtals spelar riktigt bra igen. Men så låter vi motståndaren göra några enkla mål, säger Väinö Vehkonen.

EIF startade med Almeida i målet. Från höger Simon Lindholm, Väinö Vehkonen, Alexander Leksell, Henri Malundama. Mittfältet; Lucas Forsten-Kaufmann, Kofi Adu, Eetu Puro, Nasiru Mohammed. I anfallet; Stanislav Efimov och Roni Pietsalo.

Byten i andra halvlek. In; Joel Lehtonen, Noah Lundström, Tobias Fagerström, Emil Pallas, Salomo Ojala och Fahad Mohamed. Ut; Kofi Adu, Roni Pietsalo, Lucas Forsten-Kaufmann, Nasiru Mohammed, Stanislav Efimov, Henri Malundama.

EIF:s följande match spelas borta mot IFK Mariehamn den 17 febrauri. Matchen böjar kl. 17.00.