Storpublik på centrumplan (1344) – delad pott mot HIFK

Ekenäs IF hade det gästande laget HIFK på gaffeln. Men rekordpubliken på 1344 betalande åskådare fick inte se några mål. EIF skapade lägen. HIFK får tacka sin målvakt Joona Tiainen för en poäng. Han tog precis alla skott – matchen slutade 0–0.

– Jag tycker att vi gör en så bra match att vi skulle vara värda att vinna. Vi är starka på vår hemmaplan. Vi skapar de flesta målchanserna men får inte in bollen i HIFK-målet, säger Aleksander Leksell.

Han säger att HIFK:s målvakt Tiainen fungerade smått som en vägg. Och äras den som äras bör.

– Jag tycker ändå att det någonstans känns som vi borde ha vunnit. Det är tufft i fotboll. Ibland gör man mål, ibland inte.

Han säger att HIFK verkade en aning tungt, men inte någon svårare motståndare än övriga lag EIF spelat mot.

– Jag tycker att vi spelade väldigt bra.

EIF gjorde som helhet en riktigt bra match. Försvaret, mittfältet och anfallet täckte bort stora ytor på planen och HIFK hade inte just någon plats att bygga sina anfall.

Jeannot Esua, Tabi Manga, Aleksander Leksell och Fahad Muhamed ute på vänsterkanten agerade rena väggen, Muhamed blir bara säkrare och säkrare på sin plats. Insatsen mot HIFK var hittills den bästa.

Fahad Mohamed är riktigt nöjd med sin och lagets insats. Han säger att EIF som lag höll alla lagdelar samlade på ett bra sätt.

– Vi släppte inte in något mål, vilket är bra. I anfallet skapade vi bra lägen, men lyckades inte göra mål. Vi borde ha gjort några, men det här är fotboll, säger Muhamed.

Han säger att han är riktigt stolt över laget och att EIF höll nollan. Att målen uteblev grämer, men det gäller bara att fortsätta i samma stil.

– Jag tycker inte HIFK var en besvärlig motståndare. Men de försvarade bra. Men det påverkade inte direkt vårt spel att bygga anfallen. Visst syntes en viss frustration att vi inte gjorde mål och tog tre poäng.

Muhamed säger att det EIF inte skall hänga med huvudena efter HIFK-kampen, utan man måste snabbt gå vidare, koncentrera sig på söndagens match borta mot MP i S:t Michel.

Han säger att det finns mycket gott från HIFK-matchen att ta med till S:t Michel.

– Vi försvarade bra, hela laget gjorde en stark insats. Och alla deltog aktivt också i anfallsspelet. Bara målen uteblev, men samtidigt släppte vi inte heller in något mål, säger Muhamed.

EIF-tränaren Gabri Xatart är också nöjd över lagets insats. Han säger att EIF kontrollerade alla faser av matchen och laget borde kunna vinna över ett av serien topplag.

– Jag är en stolt tränare. Vi har på en kort tid haft flera matcher efter varandra. Och klart är att jag är lite besviken över bara en poäng.  Men det gäller bara att blicka framåt och se till att det i stället blir tre poäng borta i S:t Michel, säger Gabri Xatart,

EIF:s förlustfria rad i Ettan efter 22 april: EIF–FF Jaro 3–0, EIF–Gnistan 0–0, EIF–SJK/a 2–1, EIF–SalPa 2–1, EIF–JJK 3–0, EIF–KäPa 3-2, EIF–HIFK 0–0. Plus finländska cupen: EIF–ÅIFK 4–0, EIF–KaaPo 4–1, EIF–JäPS 0–0 (4–2 str).

MP och EIF i S:t Michel och matchen börjar kl. 18.00.

Ducca Nyman

Bollförbundets matchprotokoll

YLE Sporten

Västra Nyland

Åbo Underrättelser

Rösta på platinuspelaren

Ruutu bästa lägen i matchen