Tabi Manga: ”Vi riktar blicken på MP”

EIF:s mittback Tabi Manga har lagt föregående match mot HIFK till handlingarna och är redo för MP i S:t Michel. Matchtempot är för närvarande tufft och kamperna avlöser varandra med bara några dagars vila och träning.

Trots att EIF gjorde kanske hittills en av säsongens bästa matcher har ändå Manga kvar ett litet sting i sidan. Oavgjort 0–0 kunde också slutat i en klar seger om inte det berömda talesättet; ”om inte om” varit i vägen – HIFK:s målvakt Joona Tiainen.

– Jag mår helt utmärkt…

– Det är alltid svårt att spela mot HIFK. De försvarade bra, men hade inte många målchanser. Vi hade en del otur med tanke på alla våra lägen. Men som sagt. Bara att gå vidare…

Och så det obligatoriska men:

– Jag är ändå lite besviken på resultatet. Men det är bara att lägga det till handlingarna och fokusera på vår följande match, säger Tabi Manga.

EIF möter i S:t Michels idrottspark, bättre känd som Urkki, MP som för närvarande toppar tabellen i Ettan. Matchen, som spelas på naturgräs, är samtidigt Finlands Bollförbunds lanserade ”Fotbollens dag”. Alla föreningar, spelare, samarbetspartners i Finland är inbjudna till en dag med Kung fotboll.

EIF:s försvarslinje med Jeannot Esua, Tabi Manga, Alexander Leksell och Fahad Muhamed är en av seriens bästa murar. Men även MP:s backlinje går inte heller av för hackor – fem insläppta mål mot EIF:s sex.

Förmodligen en försvars betonad match på kommande?

– Just nu är det bara fokus på MP som gäller. Vi får se hur det kommer att gå, säger Manga.

Han säger att EIF:s lag som helhet är helt annat än vad det var under försäsongen. Borta är osäkerheten och misstagen, vilket också till en del förklarar de få baklänges målen.

– Jag är verkligen stolt över EIF. Nu spelar vi riktigt kompakt och lagspelet överlag löper riktigt bra.

Han säger att EIF förbättrat från match till match sitt spel men också riktigt bra lyckats maskera alla svaga punkter. Det är något som alla lag har.

– Motståndarna har inte hittat någon riktigt svag punkt hos oss. Jag tror att det här är en väg som fört oss framåt, funderar Manga.

Manga säger att MP inte direkt är ett obekant lag.

– MP har hittills spelat stabilt, har ett bra självförtroende och toppar serien. Men vi reser till S:t Michel för att ta tre poäng.

MP och EIF möts på Urkki och matchen börjar kl. 18.00.

Ducca Nyman