Två nyförvärv nätade – EIF vann – 3–1

Ekenäs IF öppnade Ettans cup med 3–1 (1–0) seger över KäPa från Kottby i Helsingfors.  EIF:s mål gjordes av Roni Peitsalo (1–0, 42 min). Abdoulaye Kanté (2–0, 58 min. ) och Jeannot Esua (3–1, 90+3). Matchen spelades på Centrumplan i ett kyligt men i övrigt soligt väder.

Av målskyttarna är Peitsalo och Esua nya för säsongen, medan Kanté medverkade senaste säsong. KäPas mål gjorde av Joona Kekäräinen (2–1, 74 min).

EIF öppnade med Ramilson Almeida i målet. Från höger i försvaret; Jeannot Esua, Alexander Leksell (Sverige) William Lindqvist (mittbackar) och Fahad Mohamed, Joel Lehtonen. Esua och Lehtonen spelade som wingbackar.

Mittfältet; August Björklund, Kanté, Simon Lindholm, och på topp Peitsalo och Stanilav Efimov. Mohamed skadade sig i första halvlek och ersättas av Tobias Fagerström, som gick in på mittfältet. Lehtonen föll ned till vänster i försvarslinjen.

I andra halvlek fick Castro Westerholm, Artur Atrah, Selim Snabb och Oliver Estlander speltid. Lehtonen, Björklund, Peitsalo och Efimov steg av banan.

Men att spela fotboll den fjärde februari låter smått vansinnigt?

– Det var kallt. Titta på mina händer. Trots att jag har vantar på händerna frös jag, säger planens bäste spelare Abdoulaye Kanté och visar upp ett par blek händer.

Men i övrigt var han rätt nöjd med insatsen.

– Det är svårt att säga någonting om kommande säsong. Vi har varit en kort tid tillsammans, men början är positiv.

Hans 2–0 fullträff var snygg. EIF pressade högt och hårt upp i KäPa:s försvarszon. Esua fick bollen på högerkanten och spelade Kanté fri.

– Vi pressade aggressivt och jag visste var Esua sätter bollen och var redo när passningen kom.

Av EIF:s spelare visade målvakten Ramilson Almeida, Esua och Kanté att de håller måttet. Simo Lindholm på mittfältet är jämfört med i fjol en nästan ”ny Lindholm” – nu mycket bra i både defensiven och i anfallet.

EIF hade också en frispark som lades upp av Oliver Estlander. Tobias Fagerströms nick träffade tvärslån.

Ett hundratal trotsade kylan och följde från läktarplats matchen.

Om en vecka möts EIF och SalPa från Salo. Matchen ingår i Ettans cup.