Veikkausliigan numerot vahvassa kasvussa

Veikkausliigan numerot vahvassa kasvussa – ”Olemme onnistuneet kaikilla mittareilla, mutta työ on kesken”

Veikkausliigan alkukausi on tavoittanut, kiinnostanut sekä synnyttänyt puheenaiheita merkittävästi enemmän aikaisempiin vuosiin verrattuna.

Viime kaudella käynnistetyn muutosohjelman keskeisinä mittareina toimivat yleisömäärät ottelutapahtumissa ja Ruudun takana, ansaitun median osumat, sekä yleinen näkyvyys sekä tavoittavuus ovat selkeässä kasvussa.

–  Olemme onnistuneet ilahduttavasti kaikilla mittareilla, mutta työ on kesken. Ponnistelemme määrätietoisesti yhteisten linjausten eteen, että pysymme kasvukäyrällä läpi kauden kohti pidemmän aikavälin tavoitteita, linjaa Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa.

Yleisömäärien osalta kevään yleisökeskiarvo on ilahduttava. Kasvua on siis tapahtunut viime vuoden vastaavaan ajankohtaan kaikkiaan 20 prosenttia. Erityisen vahvaa kasvu on ollut Veikkausliigan seuraamisessa Ruudun lähetyksissä. Ottelukohtainen katsojamäärä on kasvanut yli 40 %. 

– Veikkausliigan alkukausi on ollut erittäin mielenkiintoinen niin itse kentällä kuin ilmiöissä sen ympärillä, ja se näkyy selkeästi kasvuluvuissa. Kesällä ja syksyllä tahti vielä kiihtyy, joten odotukset ovat suuret loppukauteen, iloitsee Nelonen Median urheilupäällikkö Tuomas Saarela.

Ansaitun median osalta Veikkausliiga on näkynyt ja tavoittanut lukijoita niin valtakunnallisen median kuin myös paikallistason mediatoimijoiden osalta.

Viime kauden vastaavaan ajankohtaan nähden digitaalinen medianäkyvyys on kasvanutkin 28 prosenttia ja vastaavasti printtijulkaisujen kuvamäärissä kasvua on tapahtunut peräti 56 prosenttia.

Veikkausliiga on siis synnyttänyt viikosta toiseen puheenaiheita, joista on riittänyt kirjoitettavaa ja keskusteltavaa.

Niin ikään tv-esiintymisten lukumäärä on 58 prosenttia suurempi viime toukokuuhun verrattaessa.

Stadioneilla syntyneet puheenaiheet ovat näkyneet myös Veikkausliigan omalla verkkosivustolla, jossa sivustolla vierailijoiden määrässä on 23 prosentin kasvu viime kauden vastaavaan ajankohtaan.

– Numeroita katsomalla ja yleistä keskustelukulttuuria kuuntelemalla mielikuvat Veikkausliigasta ovat muuttuneet mielestäni positiivisesti. Tarjoamme kumppaneillemme sekä jalkapallon ja tapahtumien ystäville elämyksiä, jotka sitouttavat ihmisiä stadioneille nauttimaan urheiluviihteestä. Tätä asiakaslupausta kunnioitamme yhdessä seurojen kanssa erittäin sitoutuneesti myös jatkossa, painottaa Marjamaa.

Lisää Veikkausliigan muutosohjelmasta: https://www.veikkausliiga.com/uutiset/2023/03/30/blogi-veikkausliiga-kasvaa-ja-kehittyy-tekojen-kautta

VEIKKAUSLIIGA

Lisätiedot:

toimitusjohtaja Timo Marjamaa
timo.marjamaa@veikkausliiga.com

050 517 6106