Xatart myser (i värmen) – andra fryser

Ekenäs IF:s tränare Gabri Xatart är för närvarande hemma i Katalonien i Spanien och  småmyser i det varmare vädret. Annat är det med spelare  och ledare (18 i skrivandets stund) i Finland som smått huttrar i det kyliga vintervädret.

Men om någon månad är han tillbaka i Västnyland och då tar träningarna på allvar vid. I detta nu har EIF:s sportchef Peter Haglund klart med aderton spelare, sjutton spelare som alla valt att fortsätta en säsong till  hos ”De grönvita” samt ett nyförvärv, som alla förbereder sig för kommande ligasäsong.

Spelare i nuläge med klara kontrakt 2024:

Alexander Leksell, Stanislav Efimov, Simon Lindholm, Roni Pietsalo, Joel Lehtonen, Ramilson Almeida, Tobias Fagerström, Tiemoko Fofana, Noah Lundström, William Lindqvist, August Björklund, Fahad Mohamed, Kofi Adu, Arttu Sivonen, Jacob Gottberg, Salomo Ojala, Lucas Forsten-Kaufmann, Väinö Vehkonen

– Det är väldigt trevligt att nästan hela truppen vill fortsätta en säsong till. Det betyder mycket för klubben och visar också hur starka relationerna har varit under hela året. Det var nyckeln till vår framgångsrika säsong, säger Gabri Xatart.

Han säger att det också är av stor betydelse att både han, Daniel Bolufer och Johan Estlander fortsätter på sina poster.

– Det ger kontinuitet åt hela projektet. En sådan här möjlighet hade inte EIF tidigare. Jag hoppas att det verkligen ger oss en möjlighet att utvecklas och för att fortsättningsvis hålla lika hög standard.

Han tillägger att det säkert blir nödvändigt att ytterligare förstärka laget. Men för tillfället skyndar man långsamt.

– När de kollektiva träningarna i januari kör igång får vi både se och fundera över vilken typ av förstärkning vi behöver. Det är klart att vi måste se över hela truppen för att bli starkare, säger Xatart.

Ducca Nyman