Xatart: ”Vi måste lösa knuten – Jaro väntar bakom knuten”

Efter EIF:s senaste förlust borta mot TPS är det precis som om taket på ett nybyggt hus skulle ha rasat ned. De flesta är överraskade och besvikna. EIF bjöd redan i början av matchen på tre dundermissar. EIF:s tränarteam och spelare har analyserat vad som hände.

– TPS knockade oss. Efter tolv minuter var det redan 3–0. Jag känner att det här var en tillfällighet. Jag var efter inledningen väldigt besviken och dessutom var det mitt förra lag på andra planhalvan. Jag tycker vi är redo att ge TPS en match, men inledningen var rena kaoset, säger Xatart.

Han säger att TPS inte var så mycket bättre som lag, men utnyttjade till hundra procent de chanser EIF bjöd på.

– Tränarteamet måste lära sig av den här matchen. Vi måste jobba med spelarna och lösa upp knutarna, analysera var misstagen härstammar från. Vi möter bara någon dag efter TPS-matchen FF Jaro borta. Och då måste vi vara redo igen.

Han vill inte peka ut någon särskild spelare efter missarna. Det handlar inte bara om en eller två spelare.

– Vi är ett lag och måste gå vidare som ett lag. De missar vi bjöd TPS har analyserats. De har hänt i tidigare matcher. Här måste det bli bättre om vi också i fortsättningen ska vara ett av topplagen i Ettan.

Han säger att det är efter matcher som mot TPS bättre att efter ett par dagars vila snacka ut med hela truppen. Alla har hunnit lugna ner sig och man får överlag en bättre bild av vad som hände.

– Vi måste i fortsättningen se till att det inte upprepas.

Han säger att efter TPS-förlusten var han besviken, rent ut sagt nästan smått förbannad. Laget var inte på hugget.

– Vi var inte som vanligtvis lika hungriga efter tre poäng.

EIF:s kommande motståndare, FF Jaro, har det etter värre. Men det är inte EIF:s problem.

– Alla matcher är rätt så lika. Jaro har en yrkeskunnig personal och professionella spelare. De har säkert analyserat vårt spel, sett att vi inte just nu spelar på topp, och kommer att göra allt för att ta tre poäng.

Han säger att EIF-ledningen resonerar i sin tur att man måste snabbt hitta tillbaka till gamla gängor igen för att ta tre poäng.

– Vi måste hitta vår dynamik i spelet på nytt.

Han säger att första dagen efter en förlust är han nedstämd. Den andra dagen börjar han räta ut frågetecknen.

– Vi har ju en ny match på kommande, säger Gabri Xatart.

FF Jaro och EIF möts på Jakobstads centralplan och matchen börjar kl. 18.00

Ducca Nyman